דילוג לתוכן

לא כל כך נעים לראות שכונה בלי ספרים

3 בנובמבר 2011

למרות התנגדותי לתרבות השנור שמשחררת את הממשלה מאחריות כלפי אזרחיה, בחרתי לפרסם כאן פנייה שהגיעה מהאנשים הטובים שמפעילים את ספריית גן לוינסקי. הספרייה משרתת את הקהילות הזרות ואת התושבים הוותיקים של שכונות דרום תל אביב. תמיכה בספרייה אינה תמיכה במגמה הכללית של הממשלה לצמצם את ההשקעה ברווחת אזרחי המדינה. להפך, היא חלק מהמאבק בצעדים האנטי הומאניים שהתחלנו להתרגל אליהם כאן.
ספריית לוינסקי היא גם נכס תרבותי ועיצובי ששייך לכולנו וחבל לוותר עליו. אני מביאה את הפנייה כלשונה ומקווה שיימצא מי שירים את הכפפה, ובלי קשר ממליצה לעבור בגן לויסנקי ולראות את הפנינה הנעימה הזאת.

בראשון לינואר לא יהיו יותר ספרים 

 לפני כשנתיים נחנכה בטקס מרשים "ספריית גן לוינסקי לקהילות הזרות ולתושבי שכונות הדרום בתל אביב". את הספרייה הגתה והקימה קבוצת אמנים בשם "ארטים" שהחליטה לקום ולעשות מעשה למען קהילות השכונה המגוונות. למדנו להכיר את אלה שהבאנו לארצנו לסעוד את זקנינו וחולינו, לבנות את בתינו, לזרוע את שדותינו ולנקות אחרינו, כמו גם את אלה שנסו לארצנו למצוא מחסה ממשטרים עריצים, רעב, עינויים ורצח.

הספרייה היא מבנה אדריכלי ייחודי שהוצב בלב הגן. היא מכילה ספרים בשש עשרה שפות, כולל עברית, ומתופעלת על ידי מגוון מעורר השראה של מתנדבים: מצעירים בשנת שירות ועד פנסיונרים; מוזיקאים, אמנים, מהנדסים, בעלי חברות, דוקטורים לפילוסופייה, מידענים, כלכלנים, וחיילים שמקדישים את סופי השבוע שלהם להתנדבות בספרייה.

בשכונת נווה שאנן אין מתנ"ס, אין מרכז תרבות למעט הספרייה שהפכה מרגע הקמתה לאבן שואבת לילדי השכונה. סביב מחלקת ספרי הילדים האיכותית והעשירה של הספרייה מתקיימות פעילויות מגוונות – שעות סיפור, הצגות ותאטרוני בובות, חוגי שחמט, ריקוד ולהטוטנות, הקרנות סרטים, מפגשים עם סופרי ילדים, חגיגות פורים, שבועות, ימי עצמאות, חנוכה, חג המולד, ועוד ועוד. הקשרים שנטוו בין מתנדבים ומבקרים לבין ילדי זרים, פליטים ומשפחותיהם, נהפכו לערוצי סיוע פרטיים במגוון רחב של תחומים. הספרייה הפכה לגשר חי בין זרים וותיקים, אי של שפיות וידידות, מקום בטוח ומחבק בשכונה הסובלת מדורות של הזנחה.

וכל זה עומד להיעלם.

כמו כל מוסד, גם ספריית גן לוינסקי זקוקה למשאבים ולמימון. התקציב משמש לביטוח המקום ויושביו, תיחזוק המבנה הפתוח, החשוף לפגעי מזג האוויר, איתור ספרים בשפות נדירות מסביב לעולם, מימון ארועים, ניהול ועוד. התקציב הדרוש לצרכים אלה הוא 294,000 ₪ לשנה. גיוס הכספים היה קשה מלכתחילה, אולם מצאנו שותפים בקרב קרנות סיוע יעודיות, מוסדות עירוניים ותורמים פרטיים שהתגייסו להפוך את החלום למציאות חיה ומוארת. אולם, עם חלוף הזמן, מצאנו עצמנו נאבקים על השרדותנו ואחרי שנתיים של מאמצים בלתי פוסקים, אנו חוששים שאפסו הסיכויים. אם לא יימצא תוך חודשיים תורם פרטי או גוף שיממן את תפעול הספרייה, יושבת המעשה האזרחי והיקר הזה.

אנא אל תתנו לאור הזה לכבות.

עוד על ספריית גן לוינסקי  http://wp.me/PSKif-i

לפרטים: הדס עפרת 0544717100  ophrat@gmail.com

3 תגובות
  1. מוש מומקין permalink

    איך אפשר לעזור?

  2. אני חושב שבאמת אי אפשר להחליף את התחושה של ספר. אבל עדיין רק תחשבו כמה אפשר לחסוך אם נעבור לקרוא ספרים בטאבלטים או תחליפים ראויים (שיצאו)….לכן, כמובן שזה עצוב לראות מקום כזה נסגר… אבל אני מקווה שיהיה בסדר….. :)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: