Skip to content

פסטה בסיר אחד

14 במאי 2014

במחבת, בעצם. את המתכון, אם אפשר לקרוא לזה ככה, ראיתי בשיתוף בפייסבוק של שיתוף של קישור לבלוג של מישהי שעשתה אותו על פי מרתה סטיוארט. בקיצור, זהו מתכון מיד רביעית לפחות, אבל כיוון שמדובר ברעיון ולא במכונית, הערך שלו רק עולה ככל שמצטברות הבעלויות.

aftercu

העניין פשוט: מבשלים את הפסטה עם הרוטב באותו סיר. איך לא עשו את זה קודם? שאלה טובה. הבישול המשותף גורם לפסטה ולרוטב להתערבב באמת. להתמזג. על אף שמדובר במרכיבי רוטב בסיסיים ביותר, התוצאה טעימה במיוחד וללא שום תוספת מאמץ – להפך. בסוף יש גם סיר אחד פחות בכיור.
המתכון המקורי – כמו שאני זוכרת אותו, אל תתפסו אותי במילה: מבשלים פסטה מקמח רגיל למשך 10 דקות בסיר רחב (שהקוטר שלו הוא באורך של הספגטי או יותר) יחד עם מים, בצל לבן, עגבניות, שום, בזיליקום, שמן זית ומלח.
הגרסה שלי: באין סיר ברוחב הרצוי, פשוט שברתי את הפסטה לשניים. השתמשתי בפסטה מחיטה מלאה, החלפתי את הבצל הלבן בסגול ואת הבזיליקום במרווה ובאורגנו כי זה מה שהיה לי וזה טעים, הוספתי עגבניה מיובשת ואגוזי מלך.

beforeלפני: שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים בלי טיגונים, תזמונים או רוטב שמחכה לפסטה

afterאחרי

ככה עשיתי מנה אחת (תכפילו לפי מספר הסועדים)
בסיר רחב או מחבת עם שוליים גבוהים שמים:
ספגטי מחיטה מלאה בכמות למנה אחת
2 עגבניות אשכול קטנות, קצוצות גס
6-5 עגבניות שרי, חצויות
½ בצל סגול, פרוס דק
1 שן שום, חצויה
1 עגבניה מיובשת גדולה, קצוצה דק
1 חופן אגוזי מלך, שבורים
מעט עלי מרווה ואורגנו (אפשר לשמור חלק להגשה)
פלפל שחור גרוס
250 מ"ל מים
זילוף שמן זית
מלח גס
מניחים על האש. כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים מלח ומנמיכים את הלהבה.
אחרי כרבע שעה בודקים את הפסטה. אם היא כמעט מוכנה ויש יותר מדי מים, מגבירים את האש לצמצום הנוזלים. אם היא עדיין קשה ואין הרבה מים, ממשיכים לבשל במחבת מכוסה. יש משחק מסוים של זמנים וכמויות שנדרש כדי להתאים את קצב בישול הפסטה לקצב הספיגה והאידוי של המים. אני ממליצה להשתמש בפסטה מחיטה מלאה דווקא בגלל שהבישול שלה ארוך יותר. כעבור כ-20 דקות הפסטה מוכנה.
מעבירים לצלחת, מקשטים במה שרוצים ומגישים.

plateמעבירים לצלחת ונהנים

עוד כמה דברים:
אפשר להשתמש כמובן בכל מיני עלים: כוסברה, תימין, בזיליקום, פטרוזיליה…
אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן או בקשיו או לשחק עם תוספות כמו פטריות טריות או מיובשות, טופו, צ'ילי, זיתים, אפונה וכל מרכיב אחר שאינו מצריך בישול ארוך.

מודעות פרסומת
4 תגובות
  1. נשמע מצוין, שוקלת לאמץ :)

  2. שלום שחר, איזה יופי של בלוג… שמחה שהתוודעתי.
    לגבי המתכון האם תהיי מוכנה לתת את משקל הפסטה בגרמים? תודה!

    • הי שרון. אני לא שוקלת בד"כ מוצרים אז לצערי לא אוכל לתת את המשקל. אבל את בד"כ מצוין על האריזה כמה גרם שווה מנה או כמה מנות האריזה מכילה. בכל מקרה, אין צורך לדייק במתכון הזה. הקטע הטריקי בו הוא דווקא הזמן יותר מאשר המידות. בהצלחה!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: