Skip to content

לפעמים גם אני אוכלת בכלים חד-פעמיים

19 ביוני 2014

האמת שרציתי לכתוב פוסט על משהו חד-פעמי אחר – הנעליים של חברת TOGO הנלוזה, אבל הן ימתינו לפעם הבאה. הפוסט הזה מוקדש לכלי אוכל.

כלי קיבול אכילים אינם דבר חדש והם פתרון אקולוגי מעולה לאריזת אוכל רחוב. גביעי ופל לגלידה, לאפות או פיתות שחובקות מנת סביח או פלאפל הם דוגמאות נפוצות במיוחד. מה יותר טוב ממוצר שגם חוסך כלים חד-פעמיים או כלים שצריך לרחוץ וגם תורם לתחושת השובע. משמין? בחיאת, מי שאוכל גלידה ושווארמה כנראה ממילא ויתר לעצמו על ספירת הקלוריות באותה ארוחה. כלי הקיבול יכולים להיות מזינים, אם אתם מכינים אותם בעצמכם ושולטים במרכיבים שלהם. זה מצריך עבודה, אבל ממש לא מסובכת, ממושכת או מאתגרת. הנה דוגמה שמבוססת על המתכון שלי לפיתות מחבת. במקרה הזה במקום לקלות את הבצק על מחבת יבשה, ריפדתי בו צלוחיות ואפיתי בתנור. התוצאה דומה, רק קצת יותר אלגנטית.

bowlsafter

קעריות מזטים
אפשר להגיש בקעריות האפויות גואקמולי, גרגרי חומוס או סלט חומוס, סלט ירקות, זיתים… הן יכולות לשמש כאטרקציה לילדים או להרשמת אורחים. הכנת הבצק לוקחת אולי חמש דקות, ולכל קערית מקדישים משהו כמו שתי דקות נוספות. גם האפייה נמשכת דקות ספורות בלבד. הכלי הטוב ביותר לאפות בו את הקעריות הוא צלוחיות מתכת, אבל אפשר להשתמש גם בצלוחיות מקרמיקה או זכוכית. ניתן להוסיף לבצק תבלינים יבשים לפי טעמכם. המתכון כאן מתאים ל-5 קעריות בקוטר של כ-7 ס"מ ובעומק של 4 ס"מ (המידות מתייחסות לצלוחית שבה אפיתי את הקערה). לדעתי זה נפח נוח מאוד – קטן יותר יכיל מנה לא מספיקה וגדול יותר עלול להתפרק.

bowlsbefore

צריך
1 ספל (לא כוס) קמח. אני השתמשתי בתערובת של קמחי שיפון וחיטה מלאים ביחס של 1:1.
1 קורט מלח
¼ כפית סודה לשתייה
1 כף שמן זית
⅓ ספל מים (בערך, תלוי בסוג הקמח)

food1

ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום הגבוה ביותר.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד המים. את המים מצרפים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק לא דביק ונוח לעבודה.
3. לקעריות במידות שצוינו לעיל לוקחים גוש בצק בגודל של כדור פינג-פונג ומרדדים לעלה דק. בכל מקרה, קוטר העלה צריך להיות פחות או יותר קוטר הצלוחית שבה אופים + פעמיים גובה הדפנות. במקרה הזה: 7 + (4 * 2) = 15
4. מצמידים בקלילות את העלים לצלוחיות, לא מהדקים, וכן – אמורים להיווצר כמה כפלים. אין צורך לשמן את הצלוחיות.
5. מכניסים לתנור ומוציאים לאחר כמה דקות, כשרואים ששולי הקערית השחימו מעט. הקעריות משתחררות בקלות מהצלוחיות. מניחים אותן להצטנן על רשת.

food2

Advertisements
7 תגובות
  1. איזה יופי של רעיון, של צילומים ושל פוסט, תמיד הכל נראה טעים ונעים כאן

  2. מדליק. לא משתמשת בקמח חיטה, את חשבת שאפשר לעשות משיפון בלבד? ראיתי פעם משהו דומה מאורז. ניסית עם אורז?

    • לא ניסיתי עם שיפון לבד וגם לא עם אורז. אבל נראה לי שזה בהחלט יכול לעבוד

  3. נראה נהדר :) ואהבתי את מילוי החומוס

    • תודה גלית (: את יודעת שאני מחכה ליום שבו תדווחי לי על משהו שהכנת מהבלוג הזה

Trackbacks & Pingbacks

  1. פיצת פרא טבעונית | רב פעמית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: