Skip to content

האתגר: ממרחים

26 בנובמבר 2014

בימי שני אני קמה מוקדם ויוצאת מהבית לקצת יותר מחצי יממה אל מקום שאין בו קפטריה אך הוא גדוש בסביבתנים, ואל סדר יום תובעני שאין בו זמן ללכת למקום אחר, לאכול ולחזור. זה אומר שימי שני הם ימי הכריכים שלי. אחרי שכבר הרשיתי לעצמי להגיד קבל מסך ועולם שלא תמיד פשוט להיות טבעונית, אוסיף שנושא הכריכים מאתגר למדי עבור מי שאינה מוכנה להסתפק באבוקדו וטחינה ולגמרי לא בעניין של גבינות מתועשות מחומרים מוזרים בקופסאות פלסטיק.

הייתי צריכה למצוא פתרון טעים, קל להכנה, עמיד בלחמניה ומזין. אתגרתי את עצמי קצת יותר והחלטתי שאני לא מסתמכת על טחינה. לא בגלל שאני מתנזרת ממנה, אלא מפני שיש לי מספיק טחינה בחיים. אז הנה כמה רעיונות שהמשותף לכולם הוא שהם עשירים בחלבון ואפשר לשחק עם הטעמים שלהם לפי מה שיש בבית. כדאי להצטייד בצנצנות או קופסאות אטומות ולהכין כמה ממרחים כדי שיהיה מבחר. נוח מאוד לשלוף אותם מהמקרר ולהניח על שולחן ארוחת הערב או הבוקר עם לחם נחמד וירקות לארוחה לא מאומצת.

DSCF4335

ממרח אגוזים וטופו בסיסי
הממרח מבוסס על מתכון שנתנה לי הדיאטנית נופר פלטי. הוא מעין פלטפורמה ניטרלית שאפשר להלביש עליה אילו טעמים שרוצים. הממרח מחזיק ארבעה ימים במקרר בכיף. אפשר להשתמש בסוגים שונים של אגוזים. הנוחים ביותר הם קשיו. אם אתם משתמשים באגוזי מלך או פקאן, קחו בחשבון השפעה על הצבע (אם זה חשוב לכם), ואם בחרתם בשקדים, הסירו מהם את הקליפה הדקה לאחר ההשריה.

צריך
½ כוס (אפשר יותר) אגוזים
1 קוביית טופו
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית (אפשר יותר)
מעט מלח

ההכנה
1. משרים את האגוזים במים לכמה שעות ומסננים.
2. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון.

תוספות
עשבי תיבול (בתמונה) – פשוט מה שיש בבית ובאיזה הרכב שאוהבים. רק להיזהר לא להעמיס יותר מדי מהעשבים המרירים והדומיננטיים (מרווה ונענע למשל). אני השתמשתי באורגנו, נענע, עירית שומית ובצל ירוק מהעציצים, ובפטרוזיליה מהחנות.
שום שמיר – שיני שום ושמיר טרי לפי הטעם.
זיתים ולימון – מוסיפים זיתים מגולענים קצוצים ומעט קליפת לימון מגורדת.
וגם: קצח/ פרג / עגבניות מיובשות / נענע יבשה + שום ועוד שמן זית / ועוד לפי המצאי והטעם.

DSCF4342

ממרח עדשים אדומות ואגוזי מלך
אין כמעט טבעוני שלא מבשל לעצמו עדשים אדומות לעתים קרובות ונוכח שהן הופכות בקלות למחית. אם מוסיפים להן בזמן הבישול אגוזי מלך, הצבע הופך לחום עשיר והטעם נהיה אגוזי ואפילו בשרי. אם תוסיפו בצל מטוגן, יכול להיות שתרגישו לרגע שחרגתם מהטבעונות. אחרי הבישול אפשר להשאיר את המרקם כמו שהוא, כך שמרגישים את האגוזים בשיניים, או לטחון.

צריך
1 כוס עדשים אדומות, שטופות
3 כוסות מים
חופן אגוזי מלך
1 כף שמן זית, אפשר יותר
מעט מיץ לימון
מעט מלח + איזה תבלינים שרוצים
בצל מטוגן, אם רוצים

ההכנה
1. שמים בסיר עדשים, אגוזים ומים, מרתיחים ומסירים את הקצף. מבשלים עד לריכוך. אתם אמורים להישאר בלי עודפי מים. אם יש, בשלו עד היעלמותם.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים. אם רוצים, טוחנים.

DSCF4337

ממרח עדשים שחורות
מבשלים עדשים שחורות, מסננים, טוחנים בבלנדר ומתבלים במעט מלח, שמן זית, שום, רכז רימונים וטחינת קצח – ממש מעט. כדאי להתחיל בלא יותר מחצי כפית טחינת קצח לכוס עדשים. אם אין טחינת קצח, אפשר פשוט להוסיף את הגרגרים. בחרו רכז רימונים ממרכיבים טבעיים בלבד (תמיד יהיה בו הרבה סוכר).

DSCF4348

"חומוס" שעועית מנומרת
מכינים בדיוק כמו שמכינים חומוס*, רק עם שעועית, ולא חייבים להוסיף טחינה.
*הייתי בטוחה שהעליתי לבלוג מתכון לחומוס, אבל נראה שלא. העניין יתוקן בהקדם.

2014-11-25_13-29-39_717

ממרח קשיו ועגבניות מיובשות
משרים קשיו במים ומשרים עגבניות מיובשות במים (בנפרד). מסננים את הקשיו טוחנים בבלנדר עם העגבניות המיובשות ומעט מנוזל ההשריה שלהן.
אפשר לא להוסיף כלום, גם לא מלח, והממרח יהיה נפלא, ואפשר לגוון עם אורגנו, בזיליקום, חתיכת פלפל אדום כבוש, שום.

גואקמולי בבלנדר
בעיקרון, הוא זהה לגואקמולי רגיל, אלא שהערבול לא רק הופך את המרקם לרך וקטיפתי, הוא גם ממזג את הטעמים בצורה מופלאה.

צריך
1 אבוקדו גדול, בשל אבל לא כזה שהתחיל להתכהות, מקולף וחתוך גס
1 עגבניה קטנה (למשל עגבניית אשכול, אבל לא תמר), בשלה ועסיסית, חתוכה גס
1 פרוסה בעובי ½ ס"מ מבצל סגול בינוני
2 ענפי כוסברה (אם לא אוהבים, אז לא)
1 כף מיץ ליים או לימון ננסי. אם אין, אפשר מיץ מתפוז או קלמנטינה או לימון רגיל
מלח ופלפל.
חתיכה קטנה של פלפל צ'ילי או כמה טיפות טבסקו לאוהבי החריף.

טוחנים הכול בבלנדר.

Advertisements
6 תגובות
  1. איתי permalink

    נראה מדהים! מת לנסות את הקשיו-עגבניות.
    באיזה בלנדר את משתמשת?

    • אני משתמשת בבלנדר מוט Tefal. אני ממליצה על בלנדר עם מוט מתכת שאפשר להכניס לתבשילים חמים בלי חשש. אבל את המתכונים האלה אפשר להכין בכל בלנדר או מעבד מזון

  2. ההשקעה מעוררת הערכה אבל אין סיכוי שהייתי עושה את זה…. :)

Trackbacks & Pingbacks

  1. גואקמולי. טוב יותר מאקמולי | רב פעמית
  2. אוטפם, הגרסה ההודית לפנקייק טבעוני | רב פעמית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: