Skip to content

חתולי שוקולד

3 בדצמבר 2014

אולי כדאי שאגיד את זה ישר: זה בסך הכול מתכון להכנת כדורי שוקולד טבעוניים עם הסבר קטן איך לפסל מהעיסה צורת חתול. בגלל שכדורי שוקולד טבעוניים הם לא אתגר גדול, וכיוון שיש הרבה אנשים שמפסלים הרבה יותר טוב ממני (גם באוכל), אין בשורה גדולה בפוסט הזה. ואחרי שאמרתי את זה –

העיסה
מה שאני אוהבת בעיסה הזאת זה שמצד אחד היא יכולה להסתכם בשלושה מרכיבים ועדיין לצאת טעימה מאוד ומצד שני יש בה המון מקום למשחק ולמגע אישי, אז שימו לב לחלק של הגיוונים.

2014-11-27_12-29-59_669

צריך
1. חבילת פתי-בר (400 גרם). אני השתמשתי בפתי-בר גטניו בטעם שוקו.
1 כוס נוזל קוקוס, עדיף מהסוג שארוז בקרטונית ולא בפחית כי אין בו כימיקלים
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
לשלב הפיסול:
עטרות נייר
קוקוס טחון או אגוזים גרוסים (אם רוצים)

הכנת העיסה
1. שמים בצד חמישה ביסקוויטים. את ההיתר מפוררים ומניחים בקערה גדולה.
2. לסיר קטן מכניסים את השוקולד הקצוץ ואת חלב הקוקוס ומניחים מעל להבת הכיריים הנמוכה ביותר. בוחשים מדי פעם בכף עץ עד שכל השוקולד נמס. הנוזל אינו אמור לרתוח אלא להיות פושר.
3. מוסיפים את נוזל השוקו-קוקוס לביסקוויטים ומאחדים. העיסה אמורה להיות רכה יחסית, אבל אם היא נראית לכם רכה מדי, הוסיפו את הביסקוויטים ששמרתם בצד. לשים בידיים כמובן.
4. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
השלב הבא הוא הפיסול, אבל אפשר להכין כדורי שוקולד רגילים או להשתמש בעיסה כבסיס לקינוח אחר.

2014-11-28_13-45-28_36

גיוונים
אפשר להשתמש גם בפתי-בר לבן או בעוגיות מכל סוג אחר. זאת הזדמנות טובה להיפטר מעוגיות ופרורים שנשארו בתחתית הצנצנת.
כדי להוסיף קצת ערך תזונתי לעסק, אפשר להחליף חלק מהביסקוויטים בשיבולת שועל (גסה או דקה) או להוסיף אגוזים כלשהם קצוצים או גרוסים. במתכון המצולם יש חופן שקדים גרוסים.
כמה רעיונות להשתעשעות בטעמים: מוסיפים גרידת תפוז / וניל / רום / קינמון / קפה נמס או מנת אספרסו. אם התוספת נוזלית, מקזזים אותה מכמות חלב הקוקוס.
המתכון הבסיסי אינו מתוק במיוחד, אז אם אתם צריכים תוספת מתיקות, אפשר להשתמש באגבה, מייפל וכדומה.

2014-11-28_13-46-57_766

הפיסול
לאחר שתוציאו את העיסה מהמקרר, תראו שפני השטח שלה כהים ומבריקים, אבל השכבות שלמטה אטרקטיביות פחות. אין מה לדאוג – החתולים יהיה כהים ומבריקים.
1. לוקחים גוש בגודל של כדור פינג-פונג, לשים אותו ויוצרים כדור. הלישה חשובה כי כך התערובת מתחממת בין הידיים, מה שגורם לה להיות רכה ונוחה לעיצוב.
2. עכשיו מפצלים את הכדור – אבל לא עד הסוף – לשניים. זה צריך להיראות כמו חלוקת תא. עושים זאת באמצעות לפיתת הכדור על קו המשווה שלו בין האצבע לאגודל, כך שיווצרו שני כדורים קטנים משיקים.
3. בעזרת קצות האצבעות, צובטים שתי אוזניים מהכדור העליון.
4. לוקחים חתיכת עיסה בגודל זית, מגלגלים לכדור ואחר כך מגלגלים לצורת גליל שיהיה הזנב.
5. מניחים את הזנב בעטרת נייר כך שיבלוט החוצה. מושיבים מעליו את החתול כך שיהיה מונח יציב.
6. בוזקים מלמעלה קוקוס טחון או אגוזים טחונים (לא הכרחי).
7.שולחים את החתולים להתייצב במקרר.

2014-11-28_13-47-23_571

זה לא בדיוק מתכון בריא, מקיים, מקומי או ידידותי לסביבה. היתרונות שלו הם שהוא פשוט, אפשר להכין אותו כבילוי הורה-ילד/ה אחר הצהריים (ולכבד חברים), ואם משווים חתול שוקולד לחטיף שהייתם קונים במכולת, הוא זול יותר, מזהם פחות ואולי גם טיפה מזין יותר. מיאו.

מודעות פרסומת
9 תגובות
  1. קרןקרן permalink

    תודה! אוהבת את הפוסטים שלך! אני מחליפה שאת השוקולד בקקאו. אפשר לערבב נוזל קוקוס או שמן קוקוס עם קקאו וסילאן ואז נוצר תחליף מתאים- מתוק ושומני כמו שוקולד מריר

  2. סמדר permalink

    את נהדרת

  3. האם לדעתך אפשר שכל הנוזל יהיה נס קפה? במקום חלב הקוקוס? ועם שתי כפיות סוכר?

    • גלית, אין לי מושג אם את שואלת ברצינות או לא. אבל אענה ברצינות ליתר ביטחון. אם את מתכוונת להמס את השוקולד בנס קפה על בסיס חלב (מבחינתי עדיף כמובן חלב צמחי), זה יכול לעבוד. הסוכר לא מפריע

    • אז זה היה בצחוק, אני מבינה

Trackbacks & Pingbacks

  1. כדורי שוקולד טבעוניים וטראפליים | רב פעמית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: