Skip to content

היי, כרוב, מה אתה עושה שם?

13 במרץ 2015

כרוב בגריל? כן, כרוב בגריל. למה לא בעצם?

שהות בגריל מוציאה מרוב הירקות דברים טובים כמו פריכות ומתיקות. בדרך כלל ירקות עליים אינם זוכים לתענוג הזה, אבל כרוב הוא ירק מספיק בשרני ועמילני כדי שהצלייה תחמיא לו. זה מתכון בזק מהסוג שאני הכי אוהבת: יש בו מעט מאוד חומרים (חמישה, כולל מלח) וכולם פושטים וזמינים, הוא זול, הוא מהיר, הוא מקומי והוא קל.

2015-03-13_16-41-33_257הכרוב לפני האפייה

צריך
ראש כרוב קטן
שמן זית
סילאן טהור (קראו את התווית)
מלח גס
שבבי צ'ילי

2015-03-13_17-08-54_801כרוב צלוי

ההכנה
חותכים את הכרוב לשישה פלחים. החיתוך צריך לעבור מהקודקוד לכיוון השורש כדי שהפלחים לא יתפרקו.
מערבבים בקערה קטנה כמויות שוות של סילאן ושמן זית ומוסיפים מלח.
מברישים את פלחי הכרוב בתערובת.
מניחים בתבנית ומפזרים על הכרוב שבבי צ'ילי.
אופים בתנור במצב גריל טורבו בטמפרטורת 150 מעלות. הופכים פעם או פעמיים במהלך הצלייה ומכבים את התנור עם הגעה לגוון זהבהב עדין. זה עניין של רבע שעה בערך.

2015-03-13_17-09-14_356אגב, מכל מיני סיבות טכניות אני לא יכולה לעבוד כרגע עם הפוטושופ שלי. כדי לתת לתמונות טיפול קטן (אל דאגה, שום דבר ברמת השרה נתניהו על שער "את") השתמשתי בתכנת עיבוד תמונה אינטרנטית חינמית שנקראת pixlr.com. היא מומלצת מאוד לתיקונים קלים שבדרך מתבקשים כאשר מצלמים בטלפון או במצלמה פשוטה וללא תנאי תאורה טובים. עוד כמה טיפים לצילום אוכל לא מקצועי אבל כן טעים, יש כאן

Advertisements
2 תגובות
  1. נראה שווה. יועבר לביצוע! :)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: