Skip to content

שעועית עם עין שחורה על פחמימה שנצבעה באדום

27 במרץ 2015

בזמן הספירה לאחור לקראת פסח אני מציעה מתכון פשוט: סלט של פתיתים ולוביה. לב המתכון הוא הכנת הפתיתים או בעצם, אם אדייק יותר, הרוטב שבו הם בושלו.

1רגע, עדיין לא ערבבתי

פתיתים הם פסטה שמבושלת כמו אורז ומכונה קוסקוס ישראלי או אורז בן גוריון. אחד היתרונות החשובים של המוצר הכה ישראלי הזה הוא שאפשר להכין אותו ממש ממש מהר. כדי להרוויח קצת יותר בריאות מהר הפחמימות שלפניכם, כדאי להשתמש בפתיתים מחיטה מלאה או כוסמין. במקום במים, השתמשתי ברוטב עגבניות כנוזל הבישול של הפתיתים.

רוטב העגבניות הזה הוא נשק יום הדין. מכינים אותו בשניות ואפשר להשתמש בו כנוזל בישול, רוטב לפיצה, רוטב לפסטה, רוטב בכלל, כמטבל וגם לערבב עם טחינה. על הקסם אחראי ידידי הטוב הבלנדר. הרעיון הוא לטחון עם עגבניות טריות מה שרוצים שיהיה ברוטב: עשבי תיבול, שום, בצל, שמן זית, תבלינים ואז לבשל ולצמצם לפי הצורך או להשתמש בו חי. הגרסה כאן היא אפשרות אחת שפתוחה לאלתורים לפי הטעם ומצב המקרר והמזווה.

2

סלט לוביה ופתיתים 

צריך
לוביה יבשה (כמה? הרבה. פרטים בהמשך)
3-2 עגבניות בשלות וטעימות, חתוכות גס
½ בצל סגול או לפי הטעם, חתוך גס
1 שן שום או לפי הטעם
2-1 כפות שמן זית (לרוטב)
מלח
פלפל
קמצוץ שבב צ'ילי (לא הכרחי)
½ כפית סוכר חום או כפית סירופ מייפל
1 ספל פתיתים
1 כף שמן זית (לפתיתים)
כוסברה/פטרוזיליה קצוצה לקישוט
1 כף מיץ לימון טרי

ההכנה
יום קודם משרים לוביה במים. מחליפים את המים מדי פעם. בכוונה לא ציינתי כמויות כי רצוי להכין הרבה, להוסיף לסלט לפי הטעם ואת היתר לשמור לבישולי המשך. כי אם כבר טורחים להשרות ולבשל קטניות, כדאי למנף את זה.
מסננים את הלוביה ממי ההשריה ומבשלים במים טריים עד ריכוך, אבל לא עד מיעוך.
מכניסים לבלנדר עגבניות, בצל, שום, שמן זית, מלח פלפל וצ'ילי וטוחנים. צריכים להתקבל כ-250 סמ"ק נוזל, שלו מוסיפים עוד כרבע כוס מים.
מעבירים לסיר קטן ומרתיחים.
בזמן שרוטב העגבניות מתחמם, מחממים בסיר אחר כף שמן זית ומטגנים מעט את הפתיתים.
מעבירים את רוטב העגבניות הרותח לסיר הפתיתים. שימו לב! הרוטב יקפוץ וישפריץ וזה יכול להיות לא נעים. הנוזל צריך לכסות את הפתיתים. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. מנמיכים את האש, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות. אחרי שהפתיתים מוכנים, מעבירים אותם לקערה ומאווררים כדי למנוע התגבשות. זה נכון לכל בישול פתיתים באשר הוא.
מעבירים את הלוביה אל הפתיתים, מערבבים, מתקנים תיבול. מקשטים בנדיבות בעשבים הקצוצים ומזלפים שמן זית ומיץ לימון.

 

 

Advertisements
2 תגובות
  1. איטה חזן permalink

    שלום לך
    אני מעונינת במטחנה שמופיעה באתרך ( חומוס, עדשים, כוסמת, שעועית וכו')
    אשמח מאוד לקבל פרטים היכן אפשר לרכוש אותה

    הרבה תודה
    איטה

    • הי איטה, בכל חנות למוצרי חשמל תמצאי מטחנה כזאת. הן עולות בין 150 ל-250 ש"ח. שלי היא של Selmor, אבל היא לא בהכרח הטובה ביותר

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: