Skip to content

ארוחה אחת בסיר אחד

15 במאי 2015

 

ביומו הראשון
של דני דנון
בממשלה כשר החלל
לא פלבלתי בעיניים לא ספקתי כפיים
רק הכנתי תבשיל מפולפל

כשששרת התרבות
אישה עם נבוט
מנופפת בדגל שנאה
הסתגרתי בבית עם בקבוק שמן זית
עשיתי שעועית במקום מחאה

שר חינוך הומופוב
זה עושה לי לא טוב
וגם שר הקליטה די איד**
מה אגיד מה אומר, יש בפה טעם מר
מה נותר? לאכול עגבניות

2015-05-15_15-13-38_171מחבת חריפה עם שעועית בובעס, עגבניות ופלפלים אדומים

טוב. בעצם לא טוב. בכל מקרה, רציתי להציע נוסחה לארוחה בסיר אחד, או במקרה שלי – מחבת פשוטה עם שוליים גבוהים מהסוג הישן. הרעיון הוא להכין מהר ובקלות ארוחה מלאה ותוך כדי כך ללכלך כמה שפחות כלים ולהשתמש במה שיש בבית בלי להיות בררנים מדי. הארוחה כוללת תמיד דגן, ירקות וקטניות. מומלץ להוסיף לה עשבים, ובזמן שהיא מתבשלת, לחתוך בזריזות סלט, להכין טחינה חמצמצה, סלסה או פסטו.

2015-05-19_14-52-16_914מחבת עדשים ירוקות, פריקי, דלורית ועגבניות

הירקות. משתמשים במה שזמין, עונתי וטעים לכם. צריך רק לחתוך לקוביות קטנות יחסית – לא יותר מס"מ.

הקטניות. יש שלוש אפשרויות עיקריות: קטניות גדולות (חומוס, שעועית לסוגיה, פול וכדומה) שבושלו מראש, אפשר גם כאלה שבישלתם והקפאתם; קטניות קטנות (עדשים או מש) שהושרו מראש או הונבטו; טופו חתוך לקוביות.

הדגנים. מה שקובע את זמן הבישול הוא הדגן שתבחרו, ואפשר כמובן ללא גלוטן – בורגול או פריקי אם אתם ממש ממהרים, ואורז מלא ארוך אם יש לכם זמן. באמצע נמצאים אורז עגול לבן, אורז ארוך לבן, אורז עגול מלא, גריסים וכמובן קינואה, אם אתם אוהבים אוכל בטעם אבק מבוליביה.

התבלינים. את אופי המנה יקבעו הירקות והתיבול. אם אתם רוצים מנה בטעם סורי-לבנוני, תבלו אותה בנענע יבשה, סלרי, הרבה שום, הרבה שמו זית, פלפל שחור, לימון, פטרוזיליה ובמקרים מסוימים גם בקינמון. אבקת קארי, גרם מסאלה, ג'ינג'ר וכוסברה ייקחו אתכם להודו. רוטב צ'ילי, חלב קוקוס, למון גראס, משחת קארי ירוקה ובצל ירוק יכניסו ניחוחות של דרום מזרח אסיה, ותוספת של חמאת בוטנים תעלה בכם זיכרונות מאינדונזיה גם אם לא הייתם שם. לא חייבים כמובן להתחייב לשום דבר.

העשבים. בתבשילים האלה אני אוהבת להוסיף את העשבים, חוץ מהסלרי, אחרי הבישול. אבל עשו מה שאתם אוהבים.

2015-05-05_13-59-16_871מחבת עם טופו, גזר, שעועית ירוקה וכרובית

ההכנה. שמים במחבת מעט שמן, בצל קצוץ ותבלינים ומטגנים. כשהבצל מזהיב, מוסיפים שום ואת שאר הירקות ומקפיצים ביחד. אם אתם משתמשים בעגבניות, קצצו אותן דק מאוד והוסיפו אותן רק לאחר שהירקות האחרים הוזהבו מעט. עכשיו מוסיפים את הקטניות או הטופו ומערבבים עם הירקות. אחרי כמה דקות, מצרפים את הדגן. חשוב: תוסיפו מעט, כי הדגנים מתנפחים. סדר הגודל הוא בין שליש לחצי כוס דגן לסועד. מערבבים תוך כדי טיגון את הכול יחד. מכסים במים, מרתיחים, ממליחים, מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים למשך הזמן הנדרש לבישול הדגן שבחרתם. כדאי, על סמך היכרותכם עם הכלי והכירה, לבשל עד השלב שבו נוצרת תחתית זהובה ופריכה. מוסיפים עשבים ומגישים.

.2015-05-15_15-17-10_968

seig

 

מודעות פרסומת
4 תגובות
  1. שאת תשמיצי את הקינואה? ;) בקיצור, אהבתי את הדימוי.

  2. יו נכון, לקינואה באמת יש טעם של אבק! תודה שפתרת לי את התעלומה הזאת.

    נ.ב. בזכותך, או בהשפעתך, הפסקתי לחלוטין לקנות/לאכול קינואה. תודה.
    (טוב, והיא גם נורא יקרה כאן, ויש כאן כל כך הרבה דגנים אחרים, ושגם באים מהסביבה, אז אין סיבה
    )

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: