דילוג לתוכן

פנקייק שיבולת שועל-בננה טבעוני. מסמרתי את זה

5 ביוני 2015

 

בוקר. בית. הרדיו דולק. קמפיין חדש של כי"ל, החברה שעושה את המוות לים המלח, מפטרת ואינה מאפשרת לעובדיה להתאגד, מספר לי שהיא הדבר הכי טוב שקרה לנגב בזמן האחרון. תענוג. זה הזמן לשנס את מה שיש ולהכין פנקייק טבעוני לארוחת בוקר, לי ולבת השלוש וחצי שלא הלכה היום לגן.

כבר פרסמתי בעבר מתכון לפנקייק, שאף זיכה אותי בתגובה חמצמצה. המתכון החדש הוא דגם משופר לפנקייק שיבולת שועל טבעוני, שהוספתי לו את גלולת הקסם של המטבח הטבעוני – בננה. המתכון עדיין פשוט ביותר, מתקתק, טעים ופתוח לגיוונים וליצירתיות.

2015-06-05_09-45-26_488

צריך (לשש יחידות בערך, בקוטר של 15 ס"מ בערך)
1 כוס שיבולת שועל דקה או שיבולת שועל שנטחנה לקמח במטחנה הביתית
1
 כוס חלב אורז (אני משתמשת בחלב אורז עם שקדים של ויטהריץ. מניחה שאפשר להשתמש בחלבים צמחיים אחרים, אבל לא ניסיתי)
1 בננה (השתמשתי בבננה עודפת מהחורף שהמתינה ליום הדין במקפיא) אבל בננה טרייה מצוינת לא פחות
1 קמצוץ מלח
¼ כפית סודה לשתייה
* אני נוהגת לצרף גם חצי תפוח – מומלץ אך לא הכרחי
מעט שמן לטיגון

ההכנה
מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד שמן הטיגון וטוחנים לבלילה. אם יש צורך, מוסיפים מעט חלב אורז.
משמנים את המחבת בשכבת שמן דקה (לא תרסיס!).
כשהמחבת חמה, יוצקים את הבלילה ומטגנים משני הצדדים על הלהבה הגדולה של הכירה, בחום בעצמה כמעט הכי נמוכה.

2015-06-05_09-45-35_65

גיוונים: היום הוספתי לבלילה כף אגוזי מלך טחונים והגשתי את הפנקייקים עם פירות טריים. לבלילה אפשר להוסיף גם שבבי קוקוס, קינמון, צימוקים, וניל, קקאו, שבבי שוקולד, חלב קוקוס במקום חלק מחלב האורז ומעט פירות (את הפירות טוחנים עם יתר המרכיבים). מי שזקוק להמתקה נוספת, יכול לעשות זאת או להסתמך על רוטב מייפל, סירופ אגבה וכו' שיצטרפו בהגשה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: