פנקייק שיבולת שועל-בננה טבעוני. מסמרתי את זה
בוקר. בית. הרדיו דולק. קמפיין חדש של כי"ל, החברה שעושה את המוות לים המלח, מפטרת ואינה מאפשרת לעובדיה להתאגד, מספר לי שהיא הדבר הכי טוב שקרה לנגב בזמן האחרון. תענוג. זה הזמן לשנס את מה שיש ולהכין פנקייק טבעוני לארוחת בוקר, לי ולבת השלוש וחצי שלא הלכה היום לגן.
כבר פרסמתי בעבר מתכון לפנקייק, שאף זיכה אותי בתגובה חמצמצה. המתכון החדש הוא דגם משופר לפנקייק שיבולת שועל טבעוני, שהוספתי לו את גלולת הקסם של המטבח הטבעוני – בננה. המתכון עדיין פשוט ביותר, מתקתק, טעים ופתוח לגיוונים וליצירתיות.
צריך (לשש יחידות בערך, בקוטר של 15 ס"מ בערך)
1 כוס שיבולת שועל דקה או שיבולת שועל שנטחנה לקמח במטחנה הביתית
1 כוס חלב אורז (אני משתמשת בחלב אורז עם שקדים של ויטהריץ. מניחה שאפשר להשתמש בחלבים צמחיים אחרים, אבל לא ניסיתי)
1 בננה (השתמשתי בבננה עודפת מהחורף שהמתינה ליום הדין במקפיא) אבל בננה טרייה מצוינת לא פחות
1 קמצוץ מלח
¼ כפית סודה לשתייה
* אני נוהגת לצרף גם חצי תפוח – מומלץ אך לא הכרחי
מעט שמן לטיגון
ההכנה
מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד שמן הטיגון וטוחנים לבלילה. אם יש צורך, מוסיפים מעט חלב אורז.
משמנים את המחבת בשכבת שמן דקה (לא תרסיס!).
כשהמחבת חמה, יוצקים את הבלילה ומטגנים משני הצדדים על הלהבה הגדולה של הכירה, בחום בעצמה כמעט הכי נמוכה.
גיוונים: היום הוספתי לבלילה כף אגוזי מלך טחונים והגשתי את הפנקייקים עם פירות טריים. לבלילה אפשר להוסיף גם שבבי קוקוס, קינמון, צימוקים, וניל, קקאו, שבבי שוקולד, חלב קוקוס במקום חלק מחלב האורז ומעט פירות (את הפירות טוחנים עם יתר המרכיבים). מי שזקוק להמתקה נוספת, יכול לעשות זאת או להסתמך על רוטב מייפל, סירופ אגבה וכו' שיצטרפו בהגשה.
Trackbacks & Pingbacks