Skip to content

עוגיות PB&J טבעוניות (ובפטיסטיות) על מקל

9 באוקטובר 2015

תרבות חמאת הבוטנים + ריבה לא מפותחת במיוחד אצלנו. אולי בגלל שאנחנו שמנוניים פחות מהאמריקאים ובשבילנו כריך הוא משהו עם ממרח ממחלקת הגבינה או החומוס בתוספת ירקות, או מתוק ומרוח בשוקולד השחר (בע) או באחד מתחליפיו המתיימרים להיות בריאים יותר. אני אוהבת חמאת בוטנים עם שכבה דקה של משהו מתוק, גם על הלחם וגם בעוגיות.

2015-10-09_11-34-36_656ברגע שהן יצאו מהתנור, הייתי חייבת לנגוס ואז מהר-מהר להכין קפה ולטבול

העוגיות האלה יושבות על מקל. הילדה שלי התלהבה מאוד מהחידוש ו"עזרה" בהכנה, ולי היה נוח לטבול אותן בקפה. עם עטיפת צלופן וסרט מתקבלת מתנה קטנה וחמודה. את שיטת המקל אפשר ליישם בהרבה מתכונים אחרים של עוגיות או לחלופין לוותר עליו במתכון הזה. זה לא יפריע לתוצרת להיות טעימה ופריכה בלי להיות אסון תזונתי, לפחות בהשוואה לרוב סוגי העוגיות האחרים. כמקלות השתמשתי בשיפודי עץ פשוטים שחתכתי לשניים. יתאימו גם מקלות ארטיק או שיפודי עץ שטוחים חצויים. שימו לב לסעיף הגיוונים המורחב.

צריך (ל-20 יחידות בערך)
1 כף גדושה זרעי צ'ייה + 5 כפות מים + כפית תמצית וניל
1 כוס קמח חיטה מלא
1 כוס קמח שיבולת שועל
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח נדיב
¼ כוס סוכר חום
2 כפות גדושות חמאת בוטנים (100% בוטנים בלי תוספות וקשקושים)
1 כף גדושה ריבה משובחת, כלומר בלי כימיקלים ורצוי מפירות בלבד
⅓ כוס שמן קוקוס מומס
כ-20 מקלות

2015-10-09_11-33-20_886לא אלגנטיות, אבל טעימות לאללה

ההכנה
מערבבים צ'ייה, מים ווניל ומניחים בצד. כעבור כמה דקות יתקבל ג'ל סמיך שמשמש כתחליף ביצה.
מנפים לקערה את הקמחים ומוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
יוצרים מהבצק כדור, מכניסים לכלי סגור ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
לאחר שהבצק צונן, יוצרים ממנו כדורים בקוטר של 3 ס"מ בערך (אפשר יותר אם אתם רוצים עוגיות גדולות יותר), נועצים בכל כדורון מקל ואז משטחים אותו משני צדי המקל. הבצק אינו מתאים לחותכני עוגיות, אבל אפשר בשלב הזה לעצב בעזרת האצבעות צורות פשוטות כמו עיגול, משולש, לב, עלה וטיפה.
מניחים את העוגיות על תבנית (אין צורך בנייר אפייה או שימון) במרווחים של 1.5 ס"מ לפחות.
אופים למשך 25-20 דקות ב-180 מעלות צלזיוס. העוגיות מעט רכות לאחר ההוצאה מהתנור, אך מתגבשות לאחר שהצטננו.

2015-09-13_18-39-20_380עוגייה גדולה במיוחד שהכנו לכבוד ראש השנה

גיוונים
ניתן להשתמש בזרעי פשתן במקום בצ'ייה, אבל אז זמן ההפיכה לג'ל ארוך יותר.
אם רוצים לוותר על הווניל אפשר, וניתן להחליפו בתמצית או בתבלין אחר כמו קינמון, גרידת לימון או גרידת תפוז.
אפשר להחליף את קמח החיטה המלא בקמח חיטה לבן או בקמח כוסמין לבן או מלא.
אפשר להחליף 4 כפות קמח חיטה ב-4 כפות קקאו.
אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום בסוכר חום.
אפשר להוסיף לתערובת כחצי כוס של אגוזים גרוסים, שוקולד מגורר, שבבי קוקוס, צימוקים קטנים, שומשום וכדומה.

Advertisements
להגיב

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: