Skip to content

אלפרדו שלי

6 בנובמבר 2015

לאחרונה נתקלתי בפייסבוק בשני סרטונים שמדגימים הכנת רוטב פסטה טבעוני. הראשון היה מק אנ' צ'יז של באזפיד (הדוחים בדרך-כלל, אבל זה לא לא לפוסט הזה) והשני אלפרדו של אנונימוס (נדמה לי). הם היו די דומים – שניהם קרמיים ומבוססים על טחינת מרק ירקות עם קשיו ושיני שום טריות – ונראו מבטיחים. הנה הגרסה שלי.

2015-11-06_14-04-38_577

בסך הכול עקבתי אחרי ההנחיות בסרטונים, למעט כמה סטיות קטנות: בישלתי את הקשיו עם הירקות כדי להשיג ריכוך טוב יותר של האגוז, הוספתי פתיתי שמרי בירה ופלפל לבן, וההגשה כללה פורטבלו צרובה כדי שיהיה במנה משהו נגיס שמוסיף עניין. הרוטב מספיק לארבע מנות לפחות ואם מכינים אותו מספיק דליל, הוא עובד יופי בתור מרק.

2015-11-06_14-03-58_453

צריך:
½ כוס אגוזי קשיו
1 תפוח אדמה לבן, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 גזר, כנ"ל
בצל, כנ"ל (השתמשתי באדום כי זה הסוג שאני אוהבת)
מלח גס
שום לפי הטעם (אני הסתפקתי בשתי שיניים קטנות)
2 כפיות פתיתי שמרי בירה (או לפי הטעם. אם אין אז אין. זה עדיין יצא טעים)
פלפל לבן
מעט שמן זית (לא הכרחי)
פטריות פורטבלו פרוסות

2015-11-06_14-03-18_595
ההכנה:
מניחים בסיר קשיו, תפוח אדמה, גזר ובצל. מכסים במים ומרתיחים. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח גס ומבשלים עד ריכוך.
לאחר שהירקות התרככו, מסננים אותם ושומרים את מי הבישול. מעבירים את הקשיו והירקות לבלנדר עם כוס ממי הבישול.
מוסיפים שום, פלפל לבן ופתיתי שמרי בירה וטוחנים. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים לדילול.
טועמים ומתקנים תיבול.
צורבים את הפורטבלו על מחבת עם מעט שמן זית או בלעדיו אם המחבת היא נון סטיק.
מוסיפים את הרוטב לפסטה חמה ומפזרים למעלה את הפטריות.

עוד משהו: אם רוצים אלפרדו לבן, מוותרים על הגזר. אם רוצים מק אנ' צ'יז צהוב יותר, מוסיפים מעט כורכום. אם לאחר הטחינה הרוטב דליל מדי, מחזירים אותו לסיר, ממסים כפית קורנפלור במים קרים. מרתיחים את הרוטב ותוך ערבוב מזלפים פנימה את תמיסת הקורנפלור עד להסמכה הרצויה. זהירות, לא להגזים.

*כל המוצרים במתכון הזה נקנו בתפזורת במכולת-ירקנייה הקבועה שלי בטירה, שהיא הרבה יותר זולה, חמודה ומשפחתית מכל סופר שאני מכירה

 

Advertisements
להגיב

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: