Skip to content

גלידוניות צ'אנקי מאנקי טבעוניות

20 בנובמבר 2015

אם אתם אוהבים את השילוב של חמאת בוטנים, בננה ושוקולד מריר – מקומכם איתי.

s6
אחרי שהכנתי את הגלידוניות (ובואו נשים את זה על השולחן כבר עכשיו – הן לא דומות לגלידוניות ממקרר הגלידות בסופר) בפעם הראשונה, חשבתי משום מה על גלידת צ'אנקי מאנקי של Ben & Jerry's. אחר כך בדקתי באתר שלהם ולמדתי שבצ'אנקי מאנקי אכן יש בננות כמו במתכון שלי, אבל יש גם אגוזי מלך וחתיכות פאדג' שלא תמצאו כאן, שלא לדבר על גלידת שמנת. אז למה בכל זאת נשארתי עם הקוף? כי קופים, ככה אומרים, אוהבים בוטנים ובננות. חוץ מזה שום קוף לא היה מעורב בהכנת המתכון או באכילתו, חוץ מהקוף העירום כמובן, או נכון יותר, קופה עירומה אחת שדווקא הייתה לבושה במהלך ההכנות (אם אתם לא מבינים, קבלו המלצה: ספרו של דסמונד מוריס "הקוף העירום", מבט זואולוגי ואתולוגי על המין האנושי, מתכון מעולה לכיבוי התחושה שאנחנו, בני האדם, מין ביולוגי עליון).

2015-11-20_10-08-14_339 s3

אז הנה המתכון, שיש בו ארבעה מרכיבים בלבד, הרבה פחות אריזות פר מנה בהשוואה למקור, זול יותר, הרבה יותר טבעוני וכנראה גם יותר בריא. הוא גם פשוט מאוד להכנה, אבל כולל שלושה שלבים ולכן מהרגע שמתחילים עד שמסיימים עוברות יותר משעתיים. התוצאה מתוקה, אבל לא מאוד. אם אתם אוהבים מתיקות מודגשת, הוסיפו את הממתיק המועדף עליכם.

צריך (ל-12 כדורים בערך)
1 בננה גדולה, בשלה, עדיף לא מנומרת
2 כפות חמאת בוטנים חלקה שעשויה מ-100% בוטנים, ללא תוספות
10 עוגיות חיטה מלאה של "מן" או מאסה זהה של פתי-בר או עוגיות טבעוניות אחרות, מפוררות. הנמנעים מחיטה או גלוטן, ראו סעיף גיוונים. לאט לאט אעבור על המתכונים באתר כדי לתייג את נטולי הגלוטן ולהציע חלופות אם אפשר.
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

s5

ההכנה
מועכים את הבננה יחד עם חמאת הבוטנים לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לכלי סגור ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
מוציאים את התערובת הקפואה מהמקפיא ומגלגלים ממנה כדורים (או כל צורה אחרת) בקוטר של 3-2 ס"מ או כל גודל אחר שמתאים למפתח הלסת שלכם. מחזירים את הכדורים למקפיא.
מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה ואותה מניחים על סיר עם מים, בלי שתחתית הקערה תיגע במים. שופתים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה. זה מה שנקרא "אמבט מרים". אדי המים מחממים את קערת השוקולד וממסים אותו. אתם מערבבים מדי פעם עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
מוציאים את הכדורים מהמקפיא, וטובלים כל אחד מהם בשוקולד. השוקולד יתקרש מיד על הכדור.
בשלה הזה מחליטים אם לאכול באותו רגע או להחזיר למקפיא.
האלגנטיים שביניכם ירצו אולי לנעוץ קיסם בכדורי הבננה-בוטנים לפני הטבילה בשוקולד.

גיוונים: אפשר להחליף את העוגיות בשיבולת שועל דקה או באגוזים טחונים. קחו בחשבון ירידה במתיקות כי אולי תרצו להוסיף מייפל, אגבה וכו', אפשר

2015-11-18_09-30-09_699הרקע הצהוב – בשביל הקוף

Advertisements
2 תגובות
  1. נראה טוב, אך לא בשבילנו בגלל הבננה. עם זאת – המתכון הקודם היה הצלחה! ;)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: