Skip to content

עגבניות חרוכות

21 בינואר 2016

נתקלתי בתופעה נדירה: סרטוני פרסומת שאין בהם אף אחת מהתכונות האלה: סקסיזם, זלזול באינטליגנציה של הצופים, ניחוח פדופילי, חזירות סביבתית, ניצול חיות, אתנוצנטריות, פנייה לילדים או שקרים. מדובר בסרטוני מתכונים של יד מרדכי, שזה שטראוס בעצם. אין לי סיבה מיוחדת להמליץ על המוצרים של יד מרדכי, אבל מה שיפה במתכונים, המוגשים על ידי שף ג'ינג'י מצודד, זה א. שרובם צמחוניים או טבעוניים; וב. שכדי להכין אותם אין צורך להשתמש דווקא במוצרים של יד מרדכי.

2

אני מספרת את כל זה כדי לתת קרדיט לברק יחזקאלי השף הג'ינג'י, שבזכותו התוודעתי לקסמן של העגבניות החרוכות ואימצתי אותן מיד לשגרת המטבח שלי. הן נותנות לי שני דברים: טעם מעושן עדין אם אני משאירה את הקליפה או לחלופין שיטה נוחה ומהירה לקילוף. אני מקלפת עגבניות כי בתי סרבנית הירקות מחבבת הרבה יותר רוטב פיצה טבעונית שאין בו חתיכות קליפה וגם בגלל שעגבניות ללא קליפה "מתמוססות" ונספגות מצוין בתבשילים בלי להשאיר עקבות במרקם של האוכל.

איך חורכים? הקפדנים יעשו את זה כמו שעושים עם חציל, כלומר יניחו את העגבניות על רשת שמוקמה מעל כירת הגז. אני פשוט מניחה את העגבניה ישירות על הכירה, צופה כיצד הקליפה נפרדת מהפרי ומקבלת נמשים שחורים, ואז הופכת אותה כדי שתיחרך היטב מכל הצדדים. זה תהליך קצרצר שסופרים בשניות ולא בדקות. כשהוא מסתיים מעבירים את העגבניה לקרש חיתוך, מסירים בקלות את הקליפה, קוצצים ועושים עם העגבניה מה שרוצים, למשל –

2016-01-14_20-35-01_775

מרק עדשים קרמי עם עגבניות חרוכות
זה מרק מהיר ומשביע מאוד שמתאים לימים קרים שבהם הבית סגור ולא רוצים לטגן או למלא אותו בריחות חריפים. זה לא אומר שהוא לא חרפרף ומלא טעם.

צריך ל-2 עד 4 מנות (לא חייבים להיצמד לכמויות)
½1 כוסות עדשים כתומות, שטופות (אם יש לכם זמן, תשרו)
3 עגבניות חרוכות, קלופות וקצוצות
בטטה קטנה, קלופה וקצוצה
2 שיני שום או לפי הטעם
½ בצל חתוך
¼ כוס חלב קוקוס
פלפל לבן או תבלינים אחרים שאוהבים
מלח
גבעולי כוסברה/פטרוזיליה/תימין קצוצים
להגשה: פרוסות אבוקדו ושבבי צ'ילי או פרוסות פלפלון חריף

ההכנה
מניחים בסיר עדשים, עגבניות, בטטה, שום, בצל, חלב קוקוס ותבלינים חוץ מהמלח. מכסים במים. החוק הוא לשים כמות מים מינימלית כי תמיד אפשר לדלל מרק סמיך ולא להפך.
מרתיחים. אחרי שרותח ממליחים, מכסים ומנמיכים את האש.
כשהעדשים והבטטה רכות, אחרי 20 דקות בערך, מוסיפים את העשבים וטוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל עם גביע זכוכית. טועמים ומתקנים תיבול ודילול. אם יש צורך להוסיף מים, מחזירים את המרק לאש.
בהגשה מוסיפים לקערה האישית פרוסות אבוקדו ושבבי צ'ילי. כן, אבוקדו במרק זה מעולה.

1

טחינה עם עגבניות חרוכות
מוסיפים לטחינה גולמית עגבניות חרוכות וטוחנים בבלנדר. אם יש צורך לדלל, מוסיפים מעט מים. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מגישים עם פטרוזיליה או עם עלי מרווה חרוכים.
מה עוד? להוסיף לסלט חצילים רומני, למעוך על לחם קלוי ולהוסיף טפטוף של שמן זית וקמצוץ של מלח גס, לעשות מהן מרק עגבניות .ולהוסיף לכריך מושקע. אני בטוחה שרעיונות נוספים יעלו בהמשך אצלי ואצל מי שינסה לחרוך עגבניות

 

מודעות פרסומת
3 תגובות
  1. אני הולכת על הטחינה! אבל זה אומר שלא צריך לשים מים בכלל חוץ מהעגבניות? ומה צריך להיות היחס בין הטחינה לעגבניות?

    • לדעתי לא צריך מים אבל זה תלוי במידת הסמיכות שאת רוצה. זה עונה לך גם על השאלה הבאה – העגבניות מחליפות את המים ואת הלימון ששמים בד"כ בטחינה. אז פשוט תמצאי את היחס שטעים לך

Trackbacks & Pingbacks

  1. טופו מזויף | רב פעמית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: