Skip to content

לביבות קטניות ושורשים טבעוניות

18 במרץ 2016

 לא הייתי כאן כמה שבועות ובכל זאת אין לי הרבה מה לומר. אז בלי להאריך, הנה מתכון ידידותי למכינים, ידידותי לחסכנים, ידידותי פחות לסולדים מטיגון וכתמיד – טבעוני. מי שרוצה לסגור את הפינה של קטניות + דגנים במנה אחת, יכול להחליף חצי כוס מקמח החומוס או העדשים בחצי כוס קמח שיבולת שועל, כוסמין או חיטה מלא. אם אתם חושקים בטעם ים-תיכוני מודגש, השתמשו רק בקמח חומוס והוסיפו כמון וזרעי כוסברה כתושים. אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.

1

צריך
200 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים
200 גרם בטטה, קלופה וחתוכה
½ בצל סגול או יותר לפי הטעם
* אפשר לשחק ביחסים בין הבטטה לתפוחי האדמה, אבל להקפיד שהכמות הכוללת תישאר 400 גרם
1 כוס מים
½1 כוס תערובת קמח עדשים אדומות וקמח חומוס
מלח ופלפל (אני אוהבת לבן)
עשבים קצוצים ותבלינים לפי הטעם. אני השתמשתי בכוסברה ושבבי צ'ילי
שמן לטיגון

ההכנה
טוחנים בבלנדר תפוחי אדמה, בטטה, בצל ומים.
מערבבים יחד את הנוזל ואת הקמחים והתבלינים. מוסיפים את העשבים הקצוצים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים לקבלת לביבות פריכות וזהובות. כמות מומלצת ללביבה: תכולת כף עץ אחת.

bbאני אדם עקבי שמקפיד להצטלם על רקע ספרים ודגל הלאום עם יד מאוגרפת כי הערבים נוהרים

Advertisements
2 תגובות
  1. עד כמה זה יהיה נורא אם במקום קמח עדשים אדומות נלך על קמח רגיל?
    והאם ניסית להכין רק עם תפו"א ובלי בטטה? (אני יודעת שאני הורסת את רוח המתכון עם השאלות האלה, ובכל זאת)

    • אפשר להכין רק עם תפו"א אדמה ובלי בטטה. יצאו לך לביבות גם אם תחליפי את העדשים בקמח רגיל, אבל בשביל מה? זה יהיה סתם לאטקע נטול חלבון ובלי הרבה טעם

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: