עוגלחמניות בוטנים טבעוניות
אני לא יודעת מה הן יותר – לחמניות או עוגיות. מצד אחד הן נראות כמו עוגיות, מצד שני הן לא ממותקות (או מומלחות) והן מתפקדות כמו לחמניות ביס. הן מעולות לפיקניק, לנסיעות או כנשנוש, ואפשר להשתעשע עם הגיוונים ולקחת אותן לכל הכיוונים. מה שכן, הן לא מתאימות למי שסופר קלוריות, אז אל תגידו שלא אמרתי. אני מכינה אותן בגרסה מינימליסטית .למדי והבת שלי אוהבת לאכול אותן עם קצת ריבה. תראו כמה הן פשוטות
ל-24 עוגלחמניות צריך:
1 תפוח
4 כפות חלב צמחי לפי בחירתכם
1 כוס קמח (אני משתמשת בכוסמין מלא)
1 כוס חמאת בוטנים חלקה, טבעית וללא תוספות
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
ההכנה
מרסקים בבלנדר את התפוח עם החלב הצמחי.
מערבבים את רסק התפוח עם יתר החומרים. צריך להתקבל בצק רך, שמנוני ונוח לעבודה.
צרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ, מניחים באופן מרווח בתבנית ומשטחים קלות.
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 17 דקות (משך האפייה עשוי להשתנות כתלות בסוג הקמח, נא לשים לב)
גיוונים
אפשר להחליף חלק מחמאת הבוטנים בחמאת שקדים או בטחינה גולמית. החלפה של עד רבע מהכמות לא משנה את טעם הבוטנים החזק.
מי שרוצה את זה מתוק, יכול להוסיף עד שתי כפות של מייפל / סירופ אגבה / סוכר וכו'. זה אמור להספיק. גם ריבה ביתית טובה תעשה את העבודה. אפשר לשלוט במתיקות גם באמצעות סוג התפוח שבו משתמשים.
אפשר להפוך את העוגלחמניות למעניינות יותר על ידי הוספה של אגוזים גרוסים, פירורי שוקולד מריר, פתיתי שיבולת שועל, צימוקי אוכמניות קטנים, שבבי קוקוס וכדומה.