Skip to content

בורקיטס טבעוניים מבצק מהיר

16 באוקטובר 2016

המתכון הזה מתאים לאירוח קליל, למצבים שבהם צריך אוכל אצבעות ולימים ההם שבהם יש במקרר כל מיני דברים שצריכים לשנות פורמט, אחרת אף אחד כבר לא יאכל אותם, וזריקת מזון, כידוע, היא אחד הדברים הכי גרועים מבחינה כלכלית .וסביבתית. אז הנה עוד גרסה טבעונית ופשוטה למאפה פריך, שיכול לארח בחיקו מילויים כיד היצירתיות הטובה שלכם 

3

בעוד עם המילוי אפשר להשתעשע ולאלתר, הבצק שעוטף אותו חייב להיות מוצלח: טעים, פריך, קל להכנה וכזה שיחזיק את המילוי בלי לאכזב. חיפשתי באינטרנט מתכונים למה שמכונה "בצק ספידי" ומצאתי כמה לא רעים, אבל או שהיו מבוססים על קמח לבן או עמוסים בכמויות קיצוניות של שמן. יצרתי שעטנז משלי, שמבוסס על קמח כוסמין מלא וקצת פחות שמן.

המילוי הוא כאמור כר פורה לאלתורים. צריך רק לשים לב שלא יהיה נוזלי מדי. אני אוהבת לשלב בו ירק מעיך כלשהו – תפוח אדמה, בטטה, דלורית או חציל – שממלא את החללים שבין פיסות הפטריות, גרגרי החומוס או העלים הירוקים ומונע כיסי אוויר מיותרים.

ל-12 עד 15 יחידות
הבצק:
250 גרם קמח כוסמין מלא
1 כפית שטוחה מלח
חצי כפית סודה לשתייה
50 מ"ל שמן (אני משתמשת בשמן חמניות או בתערובת של שמן חמניות ושמן זית)
100 מ"ל מים חמים מאוד

1כאן קישטתי את הבורקיטס במעט פתיתי שמרי בירה, שאותם גם כדאי להוסיף למליות שונות

מערבבים בקערה קמח, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים את הנוזלים, מאחדים, יוצרים כדור ומניחים לצינון. בינתיים מכינים את המילוי.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 מ"מ. נוח לעשות את זה בנאגלות ולא את כל הכמות בבת אחת. קורצים עיגולים. לדעתי כדאי לקרוץ עיגולים בקוטר 12-10 ס"מ ולא פחות, כדי לקבל יחס בצק-מילוי טוב. בכל מקרה אפשר להכין את הבורקיטס בכל צורה שרוצים כל עוד אינה כוללת קיפולים.
מניחים במרכז העיגול כפית גדושה מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים זה לזה. לגימור מהדקים את השוליים בעזרת שיני מזלג.
מניחים את הבורקיטס בתבנית לא משומנת ואופים ב-180 מעלות עד השחמה קלה.

2

מלית פטריות ותפוחי אדמה (אין צורך לדייק בכמויות): בצל קטן, קצוץ דק. מזהיבים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים 150 גרם פטריות שמפיניון, פורטבלו או תערובת שלהן. מאדים יחד. מוסיפים תפוח אדמה בינונני-קטן (כ-100 גרם) שבושל בקליפתו וקולף. מועכים את תפוח האדמה עם תערובת הפטריות והבצל. מתבלים במלח ופלפל, אפשר גם אגוז מוסקט.

4

מלית חומוס ודלורית: מערבבים כוס גרגרי חומוס מבושלים וטחונים חלקית עם חצי דלורית קטנה ומנוקה שאודתה או נאפתה מראש. מוסיפים פטרוזיליה, שום כתוש, מלח ופלפל.

אפשר להגיש בליווי מטבל קליל. אצלי זה הלך מעולה עם יוגורט קשיו שתובל במלח ונענע יבשה או בצל ירוק קצוץ.

מודעות פרסומת
7 תגובות
  1. נראה נפלא!
    כמה זה 80 מ"ל שמן במדידה ביחס לכוס? וכנ"ל למים?

    • כוסות שתייה מכילות בד"כ 180 עד 200 סמ"ק, אז תעשי את החישוב. אם יש לך משקל, תשקלי 100 גרם מים ותעשי סימן בשביל המים כי זה יוצא 100 סמ"ק. אח"כ תשקלי 80 גרם מים ותעשי סימן בשביל 80 סמ"ק שמן

  2. מכינה אותם עכשיו לפי המתכון. נראה לי ש-2 ס״מ עובי הבצק המרודד קצת עבה מידי. אולי התכוונת 2 מ״מ?

  3. נשמע מצוין. עשית אותי רעבה :)

Trackbacks & Pingbacks

  1. אזני המן טבעוניות | רב פעמית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: