Skip to content

אבו-מוס? שוקדו? מוס שוקולד-אבוקדו!

3 בפברואר 2017

אם עדיין לא מיציתם את האפשרויות שגלומות בפרי הירוק, החמאתי והנפלא, אני מציעה לכם לצרף אליו חבר מקסים אחר מארץ המוצא שלו, ולהכין קינוח שילטף לכם את החך ואת הנשמה

3

רציתי להתחיל את הפוסט במילים, "כך תצליחו לדחוף לילדיכם הסרבנים אבוקדו בדלת האחורית." אבל די מהר הבנתי שהמשפט הזה בעייתי משהו. בקיצור, הכנתי מוס שוקולד אלטרנטיבי, וכך גרמתי לבתי לאכול אבוקדו וגם ליהנות. בשלב זה אתם בטח כבר מנחשים שמדובר במוס אבוקדו. המרקם הקרמי של האבוקדו מתחנן שיכינו ממנו קינוחים. בברזיל עושים את זה כל הזמן: החל ב-Creme de Abacate הפשוט שעשוי מאבוקדו, מיץ ליים וסוכר, דרך מילקשייק אבוקדו וגלידת וניל שנקרא Batida de Abacate, וכלה בקרם ברולה על בסיס אבוקדו.

2מוסקדו עם תות שדה ופירורי קשיו

כל המנות האלה פשוטות למדי ורשימת המרכיבים שלהן קצרה. גם שלי כזאת. בשונה ממתכונים שקראתי, שבהם משתמשים באבוקדו מסוג האס, אני מעדיפה את הזן אטינגר בעל הטעם המעודן יותר. בכל מקרה, אפשר להשתמש בהאס והכי חשוב שהאבוקדו יהיה בשל, רך וללא תופעות של הבשלת יתר כמו סיבים, כתמים חומים וטעם לוואי מריר. הכמויות כאן הן בגדר המלצה. צריך לטעום ולכוון לפי ההעדפות שלכם.

צריך (למנה אחת, מכפילים לפי הצורך):
150 גרם אבוקדו קר מהמקרר (המשקל ללא גלעין וקליפה). זה גודל של האס בינוני
3 כפות או יותר סירופ מייפל / סירופ אגבה / סוכר קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כף או יותר קרם קוקוס
5 כפות או יותר אבקת קקאו (לא ממותק)

ההכנה:
מקלפים ומגלענים את האבוקדו ומניחים במיכל הבלנדר.
מערבבים את יתר החומרים ומצרפים. המטרה בערבוב החומרים האחרים היא שאבקת הקקאו לא תתעופף. זה חשוב במיוחד אם משתמשים בבלנדר מוט.
מערבלים, דוגמים ומתקנים טעמים לפי הצורך. אם המוס סמיך מדי, מוסיפים מעט קרם קוקוס.
מגישים מיד עם פרות, שבבי קוקוס, פרורי אגוזים, "גילוחי" שוקולד, סירופ שוקולד וכל מה שעושה לכם שמח.
גיוונים: אפשר להוסיף לתערובת מעט גרידת תפוז, ברנדי, רום, ליקר כלשהו, שבבי שוקולד קטנים ואפילו פירורי עוגיות.

1

 

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: