Skip to content

פיתה קלויה, הירקות כבר בפנים

23 בפברואר 2017

נאמנה לשיטת "תכיני לה מה שהיא אוהבת ותדחפי פנימה כל מה שהיא לא מוכנה לאכול", הכנתי את הפיתות האלה שיש בהן הרבה דברים טובים, גם אם במינונים קטנים.

1

הפרט החשוב ביותר – ואחרי הספוילר הזה תוכלו להמשיך הלאה גם בלי לקרוא את המתכון – הוא שבמקום מים משתמשים להכנת הבצק בעגבניות מרוסקות וירקות נוספים לפי בחירתכם. חוץ מירקות יש בפיתות גם עדשים, פשתן, שמן זית, שיבולת שועל וקמחים מלאים. אם כל הטוב הזה היה מוגש בפורמט של קציצה, זה לא היה עובר. אז עשיתי פיתות. זה אומר שהתוצר הסופי הוא מאפה, אבל מצד שני נחסך ממני הטיגון. אתם עדיין אתי? אז רק עוד דבר אחד. כמו שכתבתי למעלה, הנוזל להכנת הבצק הוא ירקות ובעיקר עגבניות. אני טוחנת אותם בבלנדר ומוסיפה לחומרים היבשים. מומלץ להכין כמות גדולה יותר של רסק ירקות ואת מה שנשאר ממנו לצמצם בבישול על אש קטנה לשימוש כרוטב או כבסיס לתבשילים. אצלי הוא מתפקד כרוטב לפיצה, כתוספת לטחינה או כחלק מתבשילי ירקות וקטניות.

3

כמו ברוב המתכונים כאן, אפשר לאלתר ולא חייבים להיצמד למתכון. רק קחו בחשבון שמההרכב הזה מתקבלות פיתות רכות בעלות צבע חום-זהוב מגרה, בעיקר מבפנים.

ל-7 פיתות צריך:
3 כפות עדשים ירוקות
2 כפות זרעי פשתן
4 כפות שיבולת שועל, לא משנה אם דקה או עבה
1 כוס מלאה מאוד קמח כוסמין מלא
1 כוס מלאה מאוד קמח חיטה מלא
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח גס
2 עגבניות
1 גזר קטן או חתיכת דלעת או קישוא
1 כף שמן זית

5

ככה עושים:
ללוע מטחנת התבלינים מכניסים עדשים, פשתן ושיבולת שועל וטוחנים לקמח. מעבירים לקערה ומוסיפים קמחים, סודה'לה ומלח ומערבבים.
טוחנים בבלנדר עגבניות גזר/דלעת/קישוא ושמן זית.
מוסיפים את הנוזל לקמחים בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ייתכן שלא תצטרכו את הכול, וייתכן שתצטרכו את הכול ועוד כמה כפות מים.
מאחדים לבצק. צריך להתקבל בצק גמיש, רך ונוח לעבודה בגודל של פומלית בערך.
מחממים מחבת על הגז.
מקמחים משטח עבודה, לוקחים כדור בצק בגודל של אפרסק אם אתם טבעונים ובגודל של ביצה אם אתם לא ומרדדים לעלה דק. אם המחבת כבר לוהטת (עושה טסס כשמתיזים עליה מים), מניחים בתוכה את הבצק המרודד. קולים את הפיתה משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.
גיוונים: אפשר להוסיף לחומרים היבשים תבלינים ועשבים יבשים לפי טעמכם, את הפתשן אפשר להחליף בצ'ייה, לרסק הירקות אפשר ומומלץ להוסיף חתיכת בצל, שום ועשבים ירוקים.

2

מודעות פרסומת
One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. אלט פיצה | רב פעמית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: