אזני המן טבעוניות
לא רציתי להסתבך, אז הכנתי את האוזניים של המן (או שמא הקונכיות של אסתר?) על בסיס הבצק המהיר של הבוריקטס, עם כמה שינויים קטנים. המילוי אגוזי-שוקולדי והכול ביחד מתאחד למסיבת קלוריות מביכה, ולא בגלל הסוכר. אם יש לכם עניין עם שומנים, דלגו.
ל-32 אוזניים צריך:
לבצק:
150 גרם קמח חיטה לבן
150 גרם קמח כוסמין מלא
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
¼ כוס שמן
½ כוס מים רותחים
2-1 כפות סירופ אגבה
מעט גרידת לימון
למלית:
4-3 כפות אגוזי פקאן קצוצים דק-דק
4-3 כפות שוקולד מריר קצוץ דק-דק
4 כפות חמאת בוטנים
4 כפות טחינה גולמית
2-1 כפות סירופ אגבה
ההכנה:
מתחילים בבצק: מערבבים קמחים, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים את יתר החומרים ומאחדים.
בזמן שהבצק מצטנן, מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 2 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
במרכז של כל עיגול מניחים כפית שטוחה מהמלית, מקפלים לצורה של אוזן המן ומניחים בתבנית לא משומנת.
אופים 25-20 דקות בחום של 180 מעלות.
חג"ש!