Skip to content

הר האושר: מג'דרה עם טוויסט לימוני קטנטן

19 באפריל 2017

עם כל הכבוד לשוארמה טבעונית, המבורגר טבעוני ועוגת גבינה טבעונית, לפעמים הדבר האמתי נמצא מתחת לאף ולא צריך שיטבענו אותו. למועדון המכובד של הפלאפל, החומוס, הסביח והמחלוטה (מרק קטניות ואורז) משתייכת גם המג'דרה. יש בה קטניות, יש בה דגן (שיכול להיות בורגול או אורז), היא עשויה מחומרים זמינים וזולים וקל להכין אותה.

1 תכלס, הייתי צריכה להוסיף יותר עדשים

המתכון שאני מציעה כאן מבוסס על חיקוי של מג'דרה שמוגשת במסעדות ערביות. היא מתובלת, אבל לא חריפה, יש בה מתקתקות שמספק הבצל, רעננות שמגיעה עם הלימון והפטרוזיליה, ארומה בחסות שמן הזית וקליפת הלימון, צבע יפה שתורמים התבלינים ופריכות שמספקים השקדים. בשבילי צלחת של מג'דרה כזאת וכמה ירקות חתוכים בצד היא ארוחה מושלמת.

צריך:
1 כוס עדשים ירוקות (עדיף מהסוג הקטן)
1 כוס אורז בסמטי
שמן זית
לימון
מלח
1 בצל קטן, חתוך לרבעים ופרוס
3-2  שיני שום, פרוסות
פלפל לבן, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון או כל תערובת תבלינים לפי טעמכם
חופן שקדים מולבנים (בפרוסות או בגפרורים)
פטרוזיליה, קצוצה

3

ההכנה:
אפשר להכין את האורז והעדשים מראש ולחבר לפני ההגשה. ייתכן שלא תזדקקו לכל האורז.
שוטפים את העדשים ומשרים במים לחצי שעה לפחות. לאחר מכן מעבירים אותן לסיר, מכסים במים ומרתיחים. לאחר הרתיחה מסירים את הקצף שנוצר על פני המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך. העדשים צריכות לשמור על צורתן. מסננים.
שוטפים את האורז. מוזגים לסיר שתי כוסות מים, כף שמן זית וכמה טיפות של מיץ לימון, ומרתיחים. כשהנוזל רותח, ממליחים ומוסיפים את האורז. מערבבים פעם אחת. כשתכולת הסיר רותחת, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהאורז מוכן.
על מחבת יבשה קולים את השקדים ומעבירים לכלי נפרד.
שופכים למחבת כף שמן זית ומטגנים בה את הבצל. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום והתבלינים ומגררים פנימה את קליפת הלימון. מטגנים יחד עד שהבצל מתחיל להשחים. מכבים את האש.
מעבירים את העדשים למחבת ואז מוסיפים את האורז בהדרגה לקבל יחס אורז-עדשים רצוי. אם הכנתם את העדשים והאורז מראש, עשו זאת מעל להבת גז בוערת.
מוסיפים מלח ולימון, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים את המג'דרה לצלחת ומפזרים למעלה שקדים ופטרוזיליה

2
גיוונים: אפשר להשתמש בכל אורז שיש לכם, מוכן מראש או לא, עגול, מלא וכו'. ניתן במקום אורז להשתמש גם בבורגול, פריקה ואפילו פתיתים. את העדשים הירוקות הקטנות ניתן להחליף בעדשים שחורות או בעדשים ירוקות גדולות, אבל לא באדומות.

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: