Skip to content

אלט פיצה

28 באפריל 2017

אז נכנסתי בצהריים לאסוף את הצאצאית מהגן. הגננת המחליפה, מוסלמית עטויית חיג'אב, עם הלבוש הצנוע והכול, ישבה בפתח הגן וגזרה מקרטון יוני שלום ומגיני דוד. הילדים שהתגודדו סביבה הדביקו על פיסות הקרטון חתיכות נייר כחולות, לבנות וכסופות. שני צעירים אתיופים, הסייעת ובן הזוג שלה, שיחקו עם שאר הילדים בחצר. סתם, תמונה מהחיים.

1

2

ובקפיצה גדולה הצדה, מה שיש לי להגיד פשוט הרבה יותר: קחו עגבניות, חצו אותן, הניחו אותן עם הישבן כלפי מעלה על תבנית, מחבת, פיתה או לחם, טפטפו קצת שמן זית והדליקו את האש. רק דברים טובים יצאו לכם מזה. אם נשארתם עם עודף עגבניות שכבר לא תוסיפו לסלט, אז הנה משהו לעשות בהן:

אלט פיצה
צריך:
פיתה, לחם, טורטייה, לאפה… אני השתמשתי בפיתה קלויה עם ירקות כבר בפנים
עגבניות שרי מכל סוג שיש לכם ואפשר גם עגבניות אשכול קטנות. לפיתה בינונית צריך סדר גודל של 15 עגבניות שרי רגילות
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות מים
2-1 כפיות מיץ לימון טרי
3 כפות טחינה גולמית

ההכנה:
מניחים את הפיתה בתבנית. חוצים את העגבניות ומסדרים אותן עליה בצפיפות. הצד החתוך של העגבניות צריך לפנות מטה.
מטפטפים שמן זית וזורים פלפל שחור ומעט מלח גס (אפשר לוותר על המלח).
מכניסים לתנור במצב גריל בחום בינוני. לא חייבים לחכות שהתנור יתחמם עד הסוף.
מוציאים את האלט-פיצה מהתנור כעבור כמה דקות, כשהעגבניות מתחילות להיחרך.
בזמן שהאלט-פיצה בתנור, מכינים טחינה דלילה. השיטה שלי: מוזגים לקערה את המים ואת מיץ הלימון. את הטחינה הגולמית (אני משתמשת ב"טחינה יונים") מוסיפים בקילוח דק. יד אחת מוסיפה את הטחינה, יש שנייה בוחשת ללא הפסקה. עוצרים את הזרמת הטחינה הגולמית כשהטחינה בקערה מגיעה לסמיכות הרצויה. שימו לב! הטחינה ממשיכה להסמיך עוד קצת אחרי עצירת ההזרמה כל עוד ממשיכים לערבב. לכן עצרו את ההזרמה כשהטחינה נראית לכם מעט יותר דלילה מהרצוי. ממליחים אם רוצים.
מוציאים את האלט-פיצה מהתנור, מזלפים עליה את הטחינה הגולמית, מפזרים למעלה עלים.
אוכלים מעל צלחת כי כשהשיניים שלכם יינעצו בעגבניות, הן יגירו את העסיס המתוק והנפלא שלהן.

3

4

מה עוד:
להכנת רוטב לפיצה מחממים שמן זית במחבת ומצרפים אם רוצים עלי מרווה ושיני שום. מניחים במחבת עגבניות שרי חצויות עם הצד החתוך כלפי מטה. מפזרים מלח ומכסים את המחבת.כעבור כחמש דקות מסירים את המכסה ובתנועת צביטה מסירים את הקליפות מהעגבניות. מוסיפים את תכולת המחבת לפסטה מבושלת.
חוצים עגבניות מכל סוג שיש לכם ומניחים אותן על תבנית עם הצד החתוך כלפי מטה. ממשיכים כמו שעשיתם עם הפיצה. העגבניות הקלויות והעסיס שנשאר מהן יכולים לשמש כמטבל, תוספת לסלט פסטה, רוטב וכדומה.

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: