Skip to content

שני מתכונים עם מיונז טבעוני ואש אש אש

14 במאי 2017

הומינידים החלו להשתמש באש מתישהו בתקופת האבן. לפי ממצאים אריכאולוגיים מישראל, שימוש קבוע באש החל לפני 350,000 שנה. "הביות" ההדרגתי של הלהבות הוא מרכיב כבד משקל בהתפתחות שלנו כבני אדם וכיצורים חברתיים. לדוגמה, בישול מזון מאפשר צריכה רבה יותר של חלבונים ומזון בכלל, מה שמוביל להתרבות מהירה יותר, להתפתחות חיי חברה ולשינוי הסביבה על ידי בירוא צמחייה, עוד לפני התפתחות החקלאות, על מנת לחשוף את הקרקע ולאפשר למינים רצויים של צמחים אכילים לשגשג. אבותינו השעירים השתמשו באש גם לציד, לא רק לבישול החיות. אבל לפני 200 שנה מקומה של האש בחיינו הפך דרמטי אפילו יותר. עם המהפכה התעשייתית הפכנו למה שפרופסור דני רבינוביץ מכנה הומו סאפיינס קומבוסטאנס, "האדם השורף". תת-מין זה של הומו סאפיינס, "האדם החושב", שינה ועודנו משנה את כדור הארץ בקצב מהיר ומפחיד על ידי רתימת האש, או באופן ספציפי יותר שריפת דלקים מחצביים, כמעט לכל דבר שהוא עושה. כשאנחנו מדליקים את האור, נוסעים במכונית, משתמשים בטלפון החכם או הטיפש, מבשלים, מתחממים או מתקררים – אנחנו שורפים. חוצמזה, ל"ג בעומר היום.

מה שיש לי להציע הפעם לא קשור למדורות באופן מיוחד. אלה שני מתכונים עם מיונז טבעוני מהבלוג הזה, אבל אתם תצטרכו להדליק את האש. לא להרבה זמן.

סלט ברוקולי עם שקדים, אוכמניות יבשות ומיונז טבעוני

את הסלט הכנתי בהשראת מתכון של Natasha's Kitchen, אבל הוא גם עבר טבעון וגם שונה מאוד, כך שכרגע הוא מזכיר את המקור רק בקושי.

צריך:
ראש סלרי (כ-450 גרם)
4-3 כפות צימוקי אוכמניות או צימוקים אחרים
4-3 כפות שקדים קלויים מומלחים, קצוצים גס
4 כפות מיונז טבעוני
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח פלפל

1

2.jpg

ההכנה:
קוצצים את הברוקולי. כדי לנצל גם את ה"גזע" מקלפים וקוצצים גם אותו. מעבירים לסיר, מכסים במים ומרתיחים.
אחרי הרתיחה מסירים את הסיר מהאש ומסננים. מניחים את הברוקולי להתקרר.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.

האדם השורף

טופו אפוי על מיונז סרירצ'ה
בואו נעשה את זה קצר: לוקחים גוש טופו, חותכים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ואופים בגריל בחום בינוני. ככה בלי כלום, אם כי מי שרוצה יכול למרוח את הטופו בשמן מתובל. כשצד אחד מזהיב, הופכים ומזהיבים את הצד השני.
בינתיים מטפטפים כמה טיפות של סרירצ'ה לכף מיונז. כמה? לפי העמידות שלכם בפני חריפות, הרי דיברנו על אש. מורחים לחם, פיתה או טורטייה במיונז-סרירצ'ה, מוסיפים עגבנייה או מלפפון חמוץ או את שניהם, לא שוכחים את הטופו, קצת מלח ובוערים מבפנים.

משהו חדש מתבשל אצלי: שיעורי בישול אישיים, אצלכם בבית. אם אתם רוצים להיות טבעונים אבל חסרים לכם מתכונים, אם אתם אומניבורים שרוצים להרחיב את התפריט, אם אתם רוצים להפוך את המטבח שלכם לקצת יותר ירוק, דברו איתי. המפגשים נתפרים לכל אחד אישית לפי האהבות, הצרכים, התקציב והקרבה לירקן, חנות טבע, סופר או כיריים.
Sh.shiloh @ gmail.com (הרווחים בכוונה, נגד רובוטים)

חג שמח

מודעות פרסומת
להגיב

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: