Skip to content

סלט גזר וטופו

26 במאי 2017

אז לפחות אצלי הרשת צהלה ושמחה כשהתפרסם נייר העמדה של "עתיד" (עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל) ומשרד הבריאות שקובע שסויה בטוחה לצריכה ומומלצת בכל שלבי החיים. גם אני רציתי להניח בהקלה את ראשי על קוביית טופו כששמעתי את הידיעה, אבל אני לא בטוחה שמשרד הבריאות, שמיודד עם חברת הטבק פיליפ מוריס קצת יוצר משהוא מיודד עם הציבור, הוא גוף שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות. אחרי הכול, זה אותו הגוף שהמליץ לנו לצרוך שלושה מוצרי חלב ביום. גם ל"עתיד" יש או היו קשרים כלכליים עם יצרני החלב. אם נעשה צעד לאחור ונצא רגע מהמעגל הטבעוני, יכול להיות שבעצם אין כאן בעיה: ייתכן שלרוב הציבור באמת אפשר להמליץ גם על מוצרי חלב מסוגים מסוימים וגם על סויה. אבל הקשרים עם מועצת החלב הם דוגמה לידיים עם אינטרסים כלכליים שבוחשות במערכת. מצדי זה יכול להיות גם איגוד מגדלי הבזיליקום או ארגון יבואני תבניות האפייה. האם ידיים זרות בחשו בנייר העמדה? לא יודעת. האם ממש במקרה תנובה או שטראוס ימכרו לנו בקרוב ליין חדש של מוצרי סויה? לא יודעת. הבחירה שלי היא לערבב שביעות רצון עם חשדנות ולעולם לא לזנוח את העדשים אהובות לבי.

2017-03-03-sir-malo-drugače-69064

מעבר לדיון "סויה – טוב או רע ליהודים?" הרבה אנשים לא אוכלים את הקטנייה הזאת כי הם פשוט לא יודעים איך. לא בישלו להם פולי סויה ברוטב עגבניות כשהם היו ילדים, הם בחיים לא ראו טמפה, פתיתי הסויה היבשים בחנויות דומים באופן חשוד למה שמונח בקערת של החתולים שלי, חלק גדול ממשקאות הסויה ממותקים להחליא, "גבינות" הסויה רחוקות מלהיות סקסיות ומעדני הסויה מיותרים פחות או יותר כמו מעדני החלב. הטופו, שהוא תצורת הסויה המועדפת עלי, קנה לו שם של מוצר תפל עם מרקם לא אטרקטיבי. אבל הניטרליות היחסית של הטופו יכולה לשחק לטובתו בגלל שהוא יודע לספוג טעמים ולספוח נוזלים ואת המרקם – כך גיליתי אחרי מחקר מתמשך של הקוביות הלבנבנות – אפשר לשנות בקלות באמצעות צורת ההכנה. אפשר לבשל אותו בנוזל, להקפיץ, לאפות, לצלות, לטחון לממרח ולטגן. במתכון להלן הטופו מופיע באחת התצורות השכיחות שלו, מוקפץ, אבל שווה לנבור ולמצוא מתכוני טופו נוספים.

3

סלט גזר וטופו
הסלט הזה קליל ומשביע וגם מספיק חגיגי ויפה להתארח על שולחן החג שלכם בשבועות. אפשר להגיש אותו חמים או בטמפרטורת החדר

צריך:
2 גזרים גדולים (400 גרם)
חבילת טופו (כ-400 גרם)
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
2 כפוץ שמן זית לתיבול + עוד קצת לטיגון
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שומשום קלוי
בצל ירוק
מלח
פלפל לבן

2

ההכנה:
מקלפים את הגזרים, חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ בערך, מעבירים לסיר, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים את קוביות הגזר כשתי דקות עד לריכוך קל. המטרה בבישול הגזר היא לצמצם פערים עם הטופו בהיבט של הקשיות/עוצמת הנגיסה. מסננים את קוביות הגזר ומעבירים לקערה.
חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ, מעבירים לקערית ומתבלים ב-2 כפות רוטב סויה וכפית שמן שומשום. לא מדובר בהשריה, אלא רק בהרטבה ברוטב לצורך תיבול.
מחממים מעט שמן זית במחבת ומזהיבים את קוביות הטופו מכל הצדדים.
מוסיפים את הטופו לקערה עם הגזר.
קוצצים דק את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את השומשום.
מתבלים במלח, פלפל לבן, מיץ לימון ושמן זית.

1

מודעות פרסומת
להגיב

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: