בלינצ'ס טבעוני במילוי קרם קשיו ופירות
אז החלוקה הולכת בערך ככה:
את ראש השנה קיבלו רשתות המזון
ט"ו בשבט שייך ליבואני הפירות היבשים
חג חנוכה הלך לקונדיטוריות, עממיות ופלצניות כאחת
פורים הוא של יצרני הממתקים והג'אנק לסוגיו
פסח הוא החג של משווקי חומרי הניקוי וכלי הבית
שני ימי הזיכרון + יום העצמאות + ל"ג בעומר (וגם 10% מפסח) נמסרו בידי אכ"א, לשכת הגיוס וצה"ל באופן כללי
שבועות, כידוע, הוא החג של חברות החלב.
בהתאם לכל אלה הילדים שלנו חוגגים את המסיבות שלהם בגן ואת הקרנבלים שלהם בבטן ושומעים בובע מייסעס על בר כוכבא, שכידוע הציל את עם ישראל מחורבן (זהו, שלא!) תוך אכילת מרשמלו ליד מדורה מתחת עץ חרוב. מי צריך אמת בעידן הזה, תכלס. בלי לצלול לעומק הסוגייה של מה אוכלים בשבועות ולמה לא חלב ולמה כן דגנים (ברור שדגנים! אלה ביכורי קציר חיטים, לא קציר יוגורט), הכנתי בלינצ'ס. למה? כי אמא שלי מכינה בליצ'ס בכל חג שבועות, כי היו לי בננות שכבר קיבלו נמשים וכי תכף עונת תות העץ נגמרת והצבע שלו יפה כל כך. אגב, הוספתי לקרם הקשיו דובדבנים ותותי עץ שחורים כי חשקתי בצבע הסגול שהם יעניקו למלית, אבל הצבע לא החזיק מעמד הרבה זמן. הטעם כן. אתם יכולים להשתמש בכל פרי שמתחשק לכם.
הוא לא פוטוגני. סליחה
בלינצ'ס מחביתיית בננה טבעונית במילוי קרם קשיו עם דובדבנים ותותי עץ שחורים
ל-8 יחידות צריך:
למלית
2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים (אפשר לקנות בזול יותר אגוזי קשיו שבורים בחלק מהחנויות)
8 דובדבנים + 8 תותי עץ שחורים או כל הרכב פרי אחר (ראו פתיח)
2 כפות סוכר קוקוס או מייפל או אגבה או כל ממתיק אחר
כמה טיפות של תמצית וניל
1 כוס חלב צמחי לא ממותק (אני משתמשת בחלב אורז עם שקדים)
לחביתיות
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא
קמצוץ מלח
½2 כוסות חלב צמחי לא ממותק
2 בננות בשלות
מעט שמן לטיגון
לקישוט: ריבה, פירות או מה שבא לכם
ההכנה:
משרים את הקשיו במים לכמה שעות עד לריכוך.
מעבירים את הקשיו לבלנדר ומוסיפים את יתר מרכיבי המלית. לא לשכוח לגלען את הפירות. טוחנים לקבלת ממרח טעים ומעבירים למקרר.
להכנת החביתיות מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח והמלח.
טוחנים בבלנדר חלב צמחי ובננות.
מעבירים את הנוזל לקערת הקמחים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
מורחים מחבת נון סטיק בשכבה דקה של שמן ומחממים. כשהמחבת חמה, יוצקים מצקת מלאה בבלילה. מיד לאחר מזיגת הבלילה למחבת, מטלטלים אותה כדי שהבלילה תתפזר ותתקבל שכבה דקה. מטגנים את החביתית או החביתייה או מה שזה משני הצדידים עד להזהבה קלה.
מניחים את החביתייה על משטח עבודה כשצדה הנאה יותר כלפי מטה. מורחים שכבה אחידה של מלית ומגלגלים. אם רוצים אפשר להוסיף למלית גם חתיכות פרי או צימוקים.
מגישים עם פירות, ריבה, אגוזים ונו, אתם כבר תסתדרו.