Skip to content

כשר ולא מסריח: ירקות וטופו אפויים ברוטב מוגזם

12 ביוני 2017

בוקר, שיעור במחלקה להיסטוריה, אוניברסיטה בישראל
מרצה (נכנס לכיתה): שלום לכול…
קומיסר: הפעם אני מזהיר אותך בלי לרשום הערה.
מרצה: מה אמרתי?
קומיסר: אמרת שלום.
מרצה (פונה שוב אל הכיתה): בואו נתחיל בשיעור.
קומיסר: אהממ!
מרצה: מה עכשיו?
קומיסר: לא אמרת בוקר טוב. אתה רומז שמשהו לא בסדר?

2

ירקות וטופו ברוטב מוגזם
הנה מתכון מהיר שיש בו את כל הטעמים כמעט: מתוק, חריף, מלוח ומתוק. את החמיצות השארתי למעלה. הרעיון הוא להכין את הרוטב הסמיך והטעים, המוגזם מעט בעוצמתו, לצפות בו ירקות וטופו ולאפות בתנור. את הרוטב שנשאר שומרים לטבילה לאחר האפייה לתוספת של עניין על הלשון. הטופו יוצא פריך וטעים במיוחד.

מצרכים לרוטב (בכמות שמספיקה בערך לקילו-קילו ורבע ירקות)
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאת בוטנים חלקה ללא תוספות
2 כפות רוטב סויה (אפשר תמרי)
1 כף סרירצ'ה או חריף אחר שרוצים
1 כף בצל קצוץ
1 כף סילאן
1 כף פתיתי שמרי בירה (אם אין, לא נורא. אפשר להחליף בטחינה גולמית או שומשום קלוי טחון או שלם)
*אין צורך לדייק ביחסים בין המרכיבים כל עוד נשמר פחות או יותר היחס בין המרכיבים השומניים, המימיים והסוכריים

ירקות: תפוחי אדמה, בטטה, שורש סלרי, קישואים – חתוכים לפלחים או אצבעות
טופו מוצק חתוך לאצבעות

3

ההכנה:
מערבלים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת עיסה סמיכה בצבע חום יפה.
מעבירים בכל פעם חלק מהירקות והטופו וחלק מהרוטב לכלי בעל מכסה, סוגרים ומשקשקים כך שהירקות והטופו יתכסו ברוטב. לחלופין אפשר להבריש את הירקות ברוטב.
מעבירים את הירקות לתבנית אפייה. ושומרים חלק מהרוטב להגשה.
מחממים תנור במצב גריל -150 טורבו, או ל-180 אם אין טורבו, ואופים.
אם רוצים, אפשר להבריש את הירקות והטופו בעוד מעט רוטב לקראת סוף האפייה.
האפייה ממתנת את החריפות של הרוטב. רצוי להגיש בלוויית צלוחית עם הרוטב שנשאר לטבילה נוספת.
אפשר לשמור את עודפי הרוטב במקרר לשימוש נוסף

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: