Skip to content

סלט עגבניות ועבאדי

3 ביולי 2017

עגבניות הן בשבילי פרי של קיץ ממש כמו אבטיח. נכון, יש עגבניות כל השנה, אבל בקיץ הן בשיאן – מתוקות, אדומות ועסיסיות. לשמחתי לאחרונה יש אצל הירקן מבחר גדול מאוד של עגבניות ואני יכולה ללכת הביתה כשבאמתחתי כמעט עשרה סוגי עגבניות בגדלים ובצבעים שונים. תענוג. אחרי הביקור האחרון אצל הירקן חזרתי הביתה עם עגבניות אשכול קטנות, אדומות ומתוקות במיוחד ואיתן עגבניות שרי ליקופן נוטפות אוממי, עגבניות שרי צהובות בקבוקיות ופירותיות, עגבניות שרי תמר מתפצפצות ועסיסיות, וגם סתם עגבניות שרי עגולות וטעימות. הבנתי שאם אני לא אתחיל לאכול אותן במהירות, אני אתקע עם יותר מדי עגבניות וחבל לתת לאוצר כזה ללכת לאיבוד. אז ברור שסלט, אבל רגע.

2

על פי האקדמיה ללשון העברית, שמה העברי של העגבניה ניתן לה כנראה על ידי הרב והסופר הציוני יחיאל מיכל פינס (וחכו שנייה עם הפינס, זה לא נגמר), שהתרשם מהסומק שלה, שאב השראה מהמילה הגרמנית Liebesapfel שמשמעותה "תפוח אהבה" ונתן לה שם מהשורש עג"ב. מעניין שבאיטלקית קוראים לעגבניה pomodoro, מילה שמשמעותה "תפוח זהב", השם שאצלנו בחרו לתת לתפוז.

אבל אם אנחנו כבר בשורש עג"ב, קבלו את זה (מה אתם אומרים – אמיתי או בדיחה?) ואת התשובה הגברית, שלדעתי מעלה הרבה יותר סימני שאלה ואולי גם סימני קריאה ומתחברת לפוסט הקודם שלי על שיווק באמצעות כנות, אלא שכאן לא רק השכל מזוין.

סלט עגבניות ועוגיות עבאדי

1

את הסלט הזה עושים מכל סוגי העגבניות שיש בבית, מוסיפים כמה טבעות ירקרקות של פלפל שושקה בשביל הצבע, טבעות דקיקות של בצל אדום, תימין או עשב אחר, מתבלים בבלסמי ובשמן זית ששום שחה בו ומוסיפים את גולת הכותרת: שברי עוגיות עבאדי שיספגו את המיץ הטעים ועדיין ישארו פריכות.

צריך:
2 כפות שמן זית
שתי שיני שום חצויות
2 כוסות של עגבניות פרוסות או חתוכות לפלחים
1 פלפל שושקה ירוק חתוך לטבעות דקיקות
2 פרוסות דקות של בצל אדום
חומץ בלסמי
חופן עלי תימין מופרדים מהגבעול
10-5 עוגיות עבאדי, שבורות
מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה:
כמה שעות לפני הגשת הסלט מניחים את שיני השום החצויות בשמן זית (המטרה היא להגיע ל"נגיעות" שום ולא לטעם שום דומיננטי מדי).
מניחים בקערה עגבניות, פלפל שושקה ובצל. מוסיפים מלח, פלפל, חומץ בלסמי ואת השמן המתובל.
מקשטים בעוגיות עבאדי שבורות ובעלי תימין.
הצעת הגשה: אפשר לצרף קערית טחינה בצד.
הצעת אכילה: משאירים את שברי העוגיות לסוף כדי שיספגו את המיץ.
גיוונים: אפשר להוסיף זיתים שחורים רכים, להחליף את התימין בבזיליקום או אורגנו.

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: