Skip to content

המלחמה האיומה על החמאה

4 באוגוסט 2017

בשיחות חשאיות עם טבעונים נחשפתי לאמת כואבת: אחד הדברים האהובים ביותר שאין להם תחליף הולם הוא חמאה. חמאה פשוטה שמכינים מהשומן שבחלב של הפרה, הכבשה או העז, ממרח עתיק יומין ובסיסי שנשמר לאורך זמן והופך כל פרוסת לחם סתמית למשהו הרבה יותר טעים. שלא לדבר על מתוקים. העניין הזה אתגר אותי.

1

צפיתי בלא מעט סרטונים וקראתי לא מעט מתכונים של חמאה טבעונית. חלק גדול מהם נפסלו על הסף בגלל שכללו שמן קוקוס, מוצר שאף פעם לא חיבבתי יותר מדי. אחרים היו מסובכים או כללו מרכיבים כמו לציטין, שמסיבות רציונליות יותר או רציונליות פחות הרתיעו אותי. אבל אז, בביקור שגרתי בחנות התבלינים, הבחנתי בפתיתי חמאת קקאו. הם היו צהבהבים וחמודים והיה להם מראה חמאתי שהצית את הדמיון.

2החמאה לפני ההתקשות ולידה פתיתי חמאת קקאו. הם נראים כמו שבבי שוקולד לבן

רק מה, חמאת קקאו בטמפרטורת החדר קשה כמו שבבי שוקולד ובטח לא משהו שאפשר למרוח על הלחם. חשבתי להפגיש אותה עם שמן זית וכך למצוא את שביל הזהב בין הנוזליות שלו ובין המוצקות שלה. אין בעיה לערבב ביניהם כי שניהם שומנים. זה מה שיצא – חמאה טבעונית משני מרכיבים. היא מוצקה במקרר, מתרככת על הדלפק ונמסה על פרוסת לחם קלויה. שמן הזית מאזן את הארומה של הקקאו ומוסיף את הטעמים שלו. מה עוד צריך על הבוקר בין הלחם ובין הריבה, ליד הקפה הראשון?

3

חמאה טבעונית

צריך:
50 גרם חמאת קקאו (שזה שווה לשלוש כפות של פתיתי חמאת קקאו כמו בתמונה למעלה)
3 כפות שמן זית טעים
מלח לפי הטעם

ההכנה:
ממסים את חמאת הקקאו באמבט מרים: מוזגים מעט מים לסיר קטן, מניחים מעל פתח הסיר קערה ובתוכה שמים את חמאת הקקאו. מעבירים את הסיר ללהבה כך שאדי המים מחממים את הכלי העליון וחמאת הקקאו נמסה.
לקערית אחרת מוזגים את שמן הזית. כשחמאת הקקאו נמסה, מערבבים אותה עם שמן הזית.
מעבירים את התערובת לכלי שבו תרצו לאחסן ולהגיש אותה ושולחים לצינון במקרר. את המלח מוסיפים כשהתערובת מתחילה להתמצק אך עדיין ניתנת לערבוב. מאחר שמלח לא נמס בשומן, אם תוסיפו אותו לפני כן הוא סתם יצלול את תחתית הכלי.

מודעות פרסומת
5 תגובות
  1. תודה. אכן בעיה לא פשוטה לטבעונים (:
    איך הטעם? יש רמז לקקאו?

  2. ניר permalink

    השאלה הטבעונית הגדולה – האם אפשר להכין מזה קוראסון ? או כל מאפה עלים אחר?

    • אכן שאלת השאלות. אני לא מנוסה בהכנץ בצק עלים טבעוני או לא טבעוני, אז אין לי תשובה. הניחוש שלי הוא שמבחינת המרקם של המאה – כן. בנוגע לטעם, הוא כמובן יהיה שונה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: