Skip to content

שעון חורף ועוגת בננה סילאן

31 באוקטובר 2017

אלה ימים מבלבלים. מבחינת יחסי כדור הארץ והשמש, הסתיו אמור להתחיל ב-23 בספטמבר, אבל באוקטובר השמש המשיכה לסנוור ומזגנים המשיכו לטרטר. שעון החורף קרב את השקיעה לצהריים. כשהוא בא, גם הגשם בא, אבל בחוץ עדיין חמים, חמים מדי בשביל להדליק אורות ולהסתגר בבית משעה חמש אחר הצהריים. מה מבשלים בעונת הכלאיים הזאת? מה לובשים? כמה משקים את העציצים? לא יודעת.

אבל אני כן יודעת שביום הראשון של שעון החורף, בתי דרשה לבלות את אחר הצהריים בהכנת עוגה. הכנו עוגת בננה-סילאן, שהיא בעצם גרסה של עוגת הבננה-מייפל, עם סילאן במקום מייפל ובכמויות קצת יותר גדולות. שתיהן טעימות מאוד. גרסת הסילאן מקומית יותר, כהה, לחה וריחנית. כמו בקודמתה, גם בה אין שמן ותוספת סוכר מעבר למתיקות של הרכיבים. שימו לב שלמדידה השתמשתי בספל ולא בכוס.

1

צריך:
2 ספלים קמח כוסמין מלא
1 ספל קמח שיבולת שועל
2 כפיות גדושות אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
¼ כפית מלח
1 ספל בננות מעוכות (5-4 בננות)
½ ספל סילאן טהור
½ ספל חלב אורז-שקדים
1 כפית תמצית וניל
40 גרם שוקולד מריר קצוץ

לעבודה
מערבבים קמח כוסמין, קמח שיבולת שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית עוגה אנגלית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 174 מעלות צלזיוס. בודקים את העוגה אחרי חצי שעה. העוגה מוכנה כשסכין או קיסם שננעצו בה יוצאים  עם פירורים לחים אך לא מצופים בעיסה.

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: