Skip to content

גואקמולי עם פלפל במקום עגבנייה

10 בנובמבר 2017

תאוות הגואקמולי שלי לא יודעת שובע, ובכל עונת אבוקדו שנפתחת המצב מחמיר. האמת שהייתי שלמה ומרוצה עם הגרסה הוותיקה שלי לממרח-מטבל הירקרק והרענן הזה, אבל אז אותגרתי עם העגבנייה.

1

פעם בשבועיים אני משתתפת בישיבת צוות ארוכה. נהוג שכל אחד מהמשתתפים מביא משהו לאכול, משהו שייפול טוב על האזור שבין ארוחת בוקר ובין ארוחת צהריים. בישיבה האחרונה, שהייתה הראשונה לעונת האבוקדו הנוכחית, התנדבתי להביא גואקמולי. רק אחרי שהבלנדר בלינדר את כל המרכיבים, נזכרתי שא' אלרגית לעגבניות. באסה. אבל הפתרון צץ מיד: פלפל! הוא אדום, הוא סולני, הוא מתקתק ויש בו ויטמין C, ממש כמו בעגבנייה. ההבדל היחידי בין הכנת גואקמולי עם עגבנייה ובין הכנת גואקמולי עם פלפל הוא פעולת הריכוך הקצרה שהפלפל צריך לעבור. מדובר בחריכה קצרה על להבת הגז שמוציאה ממנו טעמים ועוזרת לו להתערבל טוב יותר בבלנד.

2

צריך
2 אבוקדואים, חתוכים גס
1 פלפל אדום, רצוי בשרני
3 גבעולי כוסברה, קצוצים גס
1 פרוסה מבצל אדום (או לפי הטעם)
כמה פרוסות של פלפלון חריף, לפי הטעם (לא הכרחי)
2 כפיות מיץ לימון טרי
קמצוץ מלח גס

ההכנה
משפדים את הפלפל על מזלג וחורכים אותו על להבת הגז עד שיש סימני חריכה קלים. זהירות – המזלג מתחמם ולכן יש להחזיק אותו כשהיד מוגנת בכפפה או במגבת.
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבלים.

3

גיוונים: מי שלא אוהב כוסברה יכול להחליף אותה בכמה עלים של נענע. זה יוצא נהדר גם ככה. את מיץ הלימון אפשר להחליץ במיץ ליים, קלמנטינה או תפוז. אפשר להוסיף מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי. אפשר להשתמש בבצל ירוק בנוסף לבצל האדום או במקומו.

 

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: