דילוג לתוכן

עוגת תפוז-קוקוס טבעונית

16 במרץ 2018

אולי פריחת ההדרים היא זאת שגרמה לי להשתוקק לפתע לעוגת תפוז-קוקוס פשוטה, ריחנית, כזאת שאפשר לסלוח לה גם אם היא לא מתהדרת במבחר קמחים מלאים וממתיקים אלטרנטיביים. חוץ מזה שהיא מטובענת, יש בעוגה עוד שני טוויסטים: הנוזל הוא לא רק מיץ תפוזים אלא גם קרם קוקוס (שהביא לצורך מופחת בשמן) והתפוזיות מועצמת בעזרת כפית של תמצית פריחת הדרים, שנקראת גם תמצית נרולי או מי זהר או זהאר בערבית, רק שימו לב שאתם משתמשים בתמצית הדרים ולא בתמצית ורדים. אם קניתם את המוצר המרוכז, כמה טיפות יספיקו ואין צורך בכפית שלמה. התוצאה מבושמת ואביבית.

1

צריך
2 כוסות קמח לבן
½ כוס קמח כוסמין מלא
½ כוס שבבי קוקוס (מהסוג הפשוט) אפשר לקלות אותם מעט על מחבת יבשה עד הזהבה קלה
½ כוס סוכר חום בהיר
3 כפיות אבקת אפייה
1 קורט מלח
1 תפוז גדול
כ-½1  כוסות קרם קוקוס
2 "ביצי" פשתן (2 כפות פשתן טחון + 5 כפות מים שמערבבים ומניחים בצד להסמכה)
3 כפות שמן
1 כפית תמצית נרולי

2

ההכנה
מנפים לקערה קמחים ומוסיפים את יתר החומרים היבשים – שבבי קוקוס, סוכר, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים.
מגררים את קליפת התפוז ומוסיפים לקערה.
סוחטים את התפוז לכוס. תקבלו חצי עד שליש כוס מיץ. השלימו אותה ל-2 כוסות עם קרם הקוקוס והוסיפו לקערה. הוסיפו גם את השמן ותמצית הנרולי וערבבו עד שהחומרים מתאחדים. צריכה להתקבל בלילה סמיכה ודביקה, אך לא נוזלית לחלוטין.
מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-35 דקות.

3

4

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: