דילוג לתוכן

בורקיטס טבעוניים עם גבינת שקדים, בצל, סומאק ונענע

8 במאי 2018

אם לא השתכנעתם עדיין ששבועות הוא חג של דגנים ולא של מוצרי חלב, אז יאללה אני זורמת, אבל בגרסה טבעונית עם בורקיטס פריכים ממולאים בגבינת שקדים ומתובלים בסגנון שלא זר למטבח המקומי. יש בהם את החמצמצות העדינה של גבינת השקדים והסומאק, מתקתקות פיקנטית של בצל, חרפרפות של שום ואת המגע המרענן של הנענע.

3

הבצק הוא זה שכאן. במתכון המצולם החלפתי 50 גרם מקמח הכוסמין המלא מהמתכון המקורי בקמח כוסמין לבן, אבל אתם לא חייבים לעשות את זה. הפעם גם ניקבתי את הבצק בכמה דקירות מזלג לפני האפייה. חוץ מזה אין הבדלים ואפשר להתמקד במילוי הטעים מאוד. מומלץ לא להתקמצן על בצל מטוגן ולנסות להכניס כמה שיותר מילוי בכל יחידה. כן, גם על חשבון האלגנטיות.

2

צריך
1 כוס שקדים מולבנים
מים
1 כפית חומץ הדרים או חומץ תפוחים
מלח
1 בצל לבן גדול
2 שיני שום
מלח, פלפל שחור גרוס, סומאק, נענע יבשה

ההכנה
משרים את השקדים במים לשלוש שעות או יותר.
מסננים את השקדים מהמים, מעבירים לבלנדר, מכסים במים טריים (כוס וקצת) וטוחנים. צריכה להתקבל עיסה בסמיכות של חומוס. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
מעבירים את עיסת השקדים לצנצנת זכוכית, מוסיפים את החומץ, מערבבים ומכסים בבד רשת מהודק בגומייה במקום במכסה. מניחים את הצנצנת מחוץ למקרר כשעתיים-שלוש, תלוי במזג האוויר. את הגבינה שתתקבל שומרים במקרר עד לשימוש. אם המים נפרדו מהמוצקים, סוחטים את התערובת בעזרת בד גבינה או מגבת מטבח.
כעת יש גבינה. אפשר לתבל אותה בשמן זית ומלח. אם הכנתם כמות כפולה תוכלו להשתמש בעודפים לממרחים ומאפים נוספים.
קוצצים את הבצל והשום. מטגנים את הבצל במעט שמן זית ומתבלים תוך כדי טיגון במעט מלח ופלפל שחור גרוס. כשהבצל זהוב, מוסיפים את השום ומטגנים מעט יחד.
מערבבים בקערה את גבינת השקדים, השום, הבצל, הסומאק (כף אחת בתור התחלה) והנענע היבשה (כפית אחת בתור התחלה). טועמים ומתקנים תיבול.
אחרי שהתערובת הצטננה, ממשיכים לפי המתכון של הבורקיטס. אפשר להכין אותם באיזה גודל שרוצים. מבחינתי הגודל האידיאלי הוא יחידה שעשויה מכדור בצק בגודל של 2.5 עד 3 ס"מ, שרודד לעלה בקטור של כ-15 ס"מ, שאותו ממלאים בכף אחת מהתערובת, ואם מצליחים יותר – אז לא לוותר.

1

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: