Skip to content

ברוך המוציא לחם מהארץ ופירות מהתנור

18 במאי 2018

גם מזון מוצל, גם קינוח שנראה טוב, גם הכנה חפיפניקית מהסוג הראוי לימים חמים ומוגזמים וגם תוצאה טעימה ואפילו די בריאה. מה צריך יותר מזה? אה, שלום.

2

שבועות. החג שבו חוגגים את החקלאות הישראלית. ברקע שדות נשרפים מאש עפיפונים, הצתות על רקע פלילי, ממשלה עוינת במקרה הרע ואדישה במקרה הטוב, כרישי נדל"ן מאיימים וחקלאים הנאבקים על קיומם. אבל יש עוד משהו ברקע, קצת פחות דרמטי, כזה שלא מצטלם טוב – השלכת מזון ותוצרת חקלאית. זה מסוג הדברים שצריכים להיפתר ברמה הלאומית והתרבותית, אבל אפשר גם להתחיל בבית, אם רוצים.

3

מאז שנעמי התחילה ללכת לכיתה א' ועד שלמדתי את כמויות המזון המדויקות שצריך לשלוח איתה לבית הספר, הצטברו הרבה פלחי פירות במקרר. חתיכות של תפוחים, שזיפים ואפרסקים, תותי עץ וענבים הועברו מקופסת האוכל למקפיא בתקווה ובידיעה שיום אחד עוד נעשה מהן משהו. חלקן אכן הפכו לריבה או הצטרפו לתערובת של עוגה, אבל נשארו מספיק בשביל עוד רעיונות יצירתיים. עוד משהו שהשתעמם במקפיא ליד הפירות היו לחמניות וחלקי חלה שלא נאכלו בימים טריים יותר. כך נולד טוסט הפירות, שהוא מנת בראנץ' קלילה ומושלמת ואפשר לכוונן את דרגת השחיתות שלה לפי החשק, המצאי והמצב. החום של התנור גורם לפירות לשחרר את המיצים הטובים שלהם, הוא נספג במאפה ומחזיר אותו לחיים, כל העסק מתקרמל מעט, השמחה רבה וגם הפירורים. שווה לגמרי את חמש דקות העבודה המקדימות.

לא, אין מתכון מדויק, אלא רק הנחיות כלליות.

צריך
לחמניות פרג חצויות או פרוסות עבות של חלה או של בריוש או בייגל חצוי או כל מאפה מקביל שאתם אוהבים, אפשר גם מדגנים מלאים, אבל רצוי לא מהסוג החמצמץ וגם לא מתובל – במצב טרי או קפוא.
פירות, רצוי בצבעים שונים, פרוסים לפרוסות דקות + פירות קטנים כמו תותי עץ או פטל, טריים או מופשרים.
חמאת שקדים.
תוספות לפי הטעם: מייפל, גרידת לימון או גרידת תפוז, קינמון, סילאן, פירורי אגוזים או שקדים.

ההכנה
מחדירים אל פרוסת המאפה את התותים או הפטל.
מורחים את הפרוסה בשכבה נדיבה של חמאת שקדים.
מסדרים על הפרוסה את הפירות.
מזלפים למעלה מעט "חוטים" של חמאת שקדים. אפשר להוסיף גרידת לימון או גרידת תפוז, מייפל, קינמון, פירורי אגוזים וסילאן, לפני הקלייה או אחריה.
קולים בגריל עד שהלחם משחים והפירות מזהיבים מעט
מגישים חמים
גיוון: אם אתם רוצים את זה יותר עוגתי וקצת פחות פריך, הספיגו את המאפה במעט חלב אורז / סויה / שקדים / קוקוס.

5

מודעות פרסומת
2 תגובות
  1. דני permalink

    נשמע מגניב! אנסה בקרוב. אצלנו הפתרון לשאריות הפירות מאד פשוט – דוחפים הכל לבלנדר, ושמים בפריזר בתבנית קרטיבים. אם ממש מתעצלים פשוט שותים כשייק

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: