עוגיות פקאן סיני טבעוניות ממולאות בריבה
המתכון הזה מבוסס על מתכון מוצלח ביותר של עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות בחמאת בוטנים של Happy Baking. אחרי שינויים כאלה ואחרים הוא הפך למשהו חדש. הסוכר הופחת מעט, תמצית הווניל הוחלפה במי זהר, קמח מלא הצטרף לעיסה, שבבי השוקולד התחלפו בפקאנים מסוכרים ומילוי חמאת הבוטנים התחלף בריבה ביתית. שני המתכונים כיפיים להכנה וזכו לשבחים. אני ממליצה לנסות את שניהם ובאופן כללי לשחק עם האוכל, אחרת האוכל ישחק בכם.
התוצאה היא עוגיות שיש בהן איזון מושלם בין נימוחות לפריכות, ניחוח עדין של פריחת הדרים, פצפוצי פקאן והפתעת ריבה. אני אוהבת מאוד את השילוב של מי זהר ופקאן ובכלל, יש לי חיבה לנוזל הזה. בנייר האפייה אפשר כמובן להשתמש לנאגלה נוספת של עוגיות, בעיקר אם החלטתם לנסות את שני המתכונים.
ל-25 עוגיות צריך
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא, חיטה או כוסמין
2 כפות קורנפלור
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית א. אפייה
קורט מלח
¾ כוס סוכר חום
¼ כוס סוכר לבן
⅔ כוס שמן
⅓ כוס מים
1 כפית מי זהר
¾ כוס פקאן סיני קצוץ
ריבה למילוי (בערך רבע כוס)
ההכנה
מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, א. אפייה, סודה לשתייה, קורנפלור ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים את שני סוגי הסוכר, שמן, מים ומי זהר.
מערבבים את תכולת שתי הקערות, מוסיפים את הפקאן הסיני, מאחדים, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים כדור בקוטר של כ-3 ס"מ, יוצרים בו גומה עמוקה בעזרת האצבע, מזלפים פנימה מעט ריבה, סוגרים ומגלגלים שוב לכדור. מניחים את הכדור על נייר האפייה וחוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק. העוגיות צריכות להיות מרווחות כי הן מתפשטות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 20 דקות. העוגיות מוכנות כשהגוון שלהן זהוב בהיר וכשתחתיתן שחומה בהירה. מניחים לעוגיות להתקרר על התבנית.
גיוונים: אפשר להחליף את הריבה בחמאת בוטנים או בחמאת אגוזים. אפשר לווצר על המילוי ולאפות עוגיות רגילות. פשוט עושים כדורים. אין צורך לשטח אותם, זה יקרה לבד. אם אתם רוצים לצמצם קצת את כמות הסוכר, החליפו את הפקאן המסוכר בפקאן רגיל או בכל אגוז אחר.
עברתם לטבעונות וקשה לכם להעביר את המטבח לטבעונות יחד אתכם? רוצים טיפים למטבח ירוק , יעיל, זול ובריא? חוששים מבישול וצריכים עידוד ומתכונים פשוטים? דברו איתי! יחד נתפור סדנת בישול אישית אצלכם בבית, עם המוצרים והמנות שאתם אוהבים.
Trackbacks & Pingbacks