דילוג לתוכן

עוגיות דו-קיום טבעוניות

1 בספטמבר 2018

מאחורי השם הפלצני משהו של העוגיות ניצבת העובדה שמדובר בעוגיות בשני טעמים: וניל ושוקו-אגוז. זאת בעצם גרסת העוגייה לעוגת שיש, ואם ממש תתעקשו – התגובה הקולינרית שלי לחוק הלאום שצפוי להאכיל אותנו, יהודים וערבים, עוד מרורים רבים.

5א


כמה עצוב שהשיר הזה עדיין רלוונטי

העוגיות האלה לא בריאות במיוחד (אבל הצלחתי לשרבב למתכון קמח מלא) ובטח שלא דלות קלוריות אבל כיף לאכול אותן ולהכין אותן, בעיקר בגלל התוצאה הרנדומלית. מי שאוהב יותר את הטעם השוקולדי, יבחר לו מהקערה עוגייה כהה יותר; מי שמעדיף וניל, יבחר אחת בהירה. בחלק של הגיוונים תמצאו אפשרויות נוספות למשחק עם הטעמים. אל תבהלו מרשימת המרכיבים הארוכה – היא נראית ככה רק בגלל שהבצק מפוצל לשניים.

9א
הבנה ושנהב, מזכירים לי קצת קולוניאליזם, אבל ככה זה

ל-30 עוגיות (בערך) צריך
לבצק החום:
¾ כוס קמח לבן
½ כוס קמח מלא, כוסמין או חיטה
¼ אבקת קקאו לא ממותקת
1 כף קורנפלור
½  כפית סודה לשתייה
¼ כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
½ כוס סוכר חום
⅓ כוס שמן
1 כף גדושה חמאת אגוזי לוז
4 כפות מים
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים – מהקמח הלבן ועד המלח ברשימה – בקערה. מוסיפים את הסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים מים, מלח וחמאת אגוזים.
מוסיפים את הרטובים ליבשים, מאחדים לקבלת בצק, מניחים בכלי סגור ומכניסים למקרר לשעה או יותר.

לבצק הלבן:
1 כוס קמח לבן
½ כוס קמח מלא, כוסמין או חיטה
1 כף קורנפלור
½  כפית סודה לשתייה
¼ כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
½ כוס סוכר חום
⅓ כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
4 כפות מים
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים – מהקמח הלבן ועד המלח ברשימה – בקערה. מוסיפים את הסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים מים, מלח ותמצית וניל.
מוסיפים את הרטובים ליבשים, מאחדים לקבלת בצק, מניחים בכלי סגור ומכניסים למקרר לשעה או יותר.

הכנת העוגיות
צובטים פיסה מהבצק החום ופיסה מהבצק הלבן ומגלגלים אותן יחד לכדור בקוטר של כ-2.5 עד 3 ס"מ.
מסדרים באופן מרווח בתבנית אפייה.
מחממים תנור ל-170 מעלות צ' ואופים 20 עד 25 דקות. העוגיות מוכנות כאשר התחתית שלהן זהובה מעט. משאירים את העוגיות להצטנן על התבנית. הן רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתקשות כשהן מתקררות.

7א
1א

גיוונים:
אפשר להוסיף קליפת תפוז לכל אחד מהבצקים או לשניהם במקום וניל/חמאת אגוזים.
אפשר להחליף את חמאת האגוזים בחמאת בוטנים
אפשר להחליף את חמאת האגוזים בקפה: עושים משחה מרוכזת של קפה נמס מומס במעט מים, בנפח של כף אחת
אפשר להחליף את תמצית הווניל בתמצית שקדים וגם להוסיף כף חמאת שקדים לבצק
אפשר כמובן להכין עוגיות רק בצבע אחד, אם חשוב לכם לשמור על טוהר הגזע.

 

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: