סלט יווני עם גבינת פתע משקדים
ביוכימיה? אלכימיה? קסם? לא יודעת. אבל קל לעשות את זה: לוקחים שקדים ובעזרת שלושה מרכיבים פשוטים שיש בכל בית הופכים אותם למשהו אחר לחלוטין. מבחינתי מה שיוצא הוא אחד הדברים שהבטן הטבעונית הכי כמהה אליהם. יש היום בחנויות של הביוקר גבינות אגוזים שאומרים שהן טובות, אבל המחיר והיחס בין כמות המוצר ובין כמות הפלסטיק שעוטפת אותו מבאסים את הנשמה, את הארנק ואת הדולפין שעבר פה כרגע.
אז זאת הגרסה שלי לגבינה טבעונית. אני מרשה לעצמי לקרוא לה גבינה ולא "גבינה" או גבי-מה או גבינע בגלל תהליך ההתגבננות שעיסת השקדים עוברת. תכף תבינו. בגלל שעושים אותה בבית, אפשר לשלוט במידת המליחות ובמידת היובש ולהוסיף איזה תיבול שרוצים. בעיניי זה לא תחליף, אלא חלופה, פשוט עוד אפשרות שגם אומניבורים נהנים ממנה (מניסיון) והיא באמת טעימה וקלה להכנה.
לגבינה צריך:
1 ספל (150 גרם) שקדים מולבנים
מים להשריה + 1 ספל (250 סמ"ק)
1 כף מיץ לימון טרי
מלח נקי (גס, הימלאיה, אטלנטי, לא משנה, רק בלי תוספים)
מעט שמן זית
ההכנה:
משרים את השקדים במים לשלוש שעות או יותר.
מסננים, מעבירים לבלנדר, מכסים ספל מים טריים וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה ככל האפשר.
מעבירים לצנצנת נקייה, מוסיפים מיץ לימון טרי ומערבבים. מכסים בבד רשת (גאזה למשל) ומניחים בחוץ לכשלוש שעות עד שהתערובת מתגבננת. אם מצטברים מים בתחתית הצנצנת, מסננים.
מוסיפים מלח לפי הטעם, מערבבים ומעבירים לקערה חסינת חום שרופדה בנייר אפייה מרוח בשמן זית. מחליקים את העיסה מלמעלה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות.
הגבינה מוכנה כשהחלק העליון מתחיל להזהיב.
גיוונים: אפשר להוסיף לעיסה לפני האפייה סומאק, זעתר, נענע יבשה, קצח , זיתים וכדומה.
סלט יווני אני לא צריכה להסביר איך מכינים, נכון? מומלץ לחתוך את הירקות לפרוסות דקות, אבל לא צריך לקצוץ כמו שמכינים סלסה.
Trackbacks & Pingbacks