דילוג לתוכן

שירו, הביטו וראו את השוק בנתניה

13 באוקטובר 2018

האוזניים הבעייתיות שלי גורמות לי לא מעט סבל. אבל, כמו שאומרים הקלישאיסטים, בכל רע יש טוב. ואכן השתיים האלה גורמות לי לטייל בין רופאי אף אוזן גרון ולדגום ישראליות במיטבה. יש ביניהם יהודים וערבים, עולים וישראלים, נשים וגברים, דתיים וחילונים – כולם עם יצר חיטוט בנקבים כמתבקש במקצוע. האוזניים החמודות האלה גרמו לי להגיע למקומות שבשגרה אני לא מבקרת בהם – קניון מדכדך בעמק חפר, קופת חולים עם אווירה מחתרתית בתל מונד, רחובותיו הפתלתלים של כפר קרע, והשבוע – השוק בנתניה. אם במקרה אתם צריכים בדיקת אאג באנדוסקופ (חוויה שמומלץ לעבור פעם בחיים, אבל לא כשמנוזלים), קבלו המלצה וקחו את עצמכם אחרי זה לסיבוב בשוק הכי לא פלצני, עם ירקות מקסימים ומגוון אנושי מחמם לב ומעורר תיאבון. בשיטוטי קניתי תירס מעולה ולא ארוז, תהיתי אם שניצל איילה זה כשר למהדרין או רק בנתניה, אספתי, לאמתחתי שקדים לגבינת פתע משקדים ונכנסתי לחנות אתיופית שיש בה בגדים, כלים קלועים מסורתיים ויפים, תבלינים ומוצרים יבשים בתפזורת, בירה מאתיופיה ועוד כל מיני דברים שאבדוק מקרוב בביקור הבא אצל ד"ר סעאדה.

f

Untitled

b

שאלתי את בעלת הבית אם הבירה מאתיופיה או מאריתראה, והיא שאלה אותי אם תהיתי האם היא מאתיופיה או מאריתראה, אבל לפני שעניתי היא אמרה, זה אותו דבר, רק הדת אחרת. את פניה וצווארה קישטו קעקועים שרואים לעתים אצל נשות פלשמורה. קניתי אצלה בירה ואבקה להכנת שירו וקיבלתי כבונוס הנחיות איך להגיע לחנות שמוכרת אינג'רה + הוראות הכנה לשירו.

שירו הוא מטבל על בסיס חומוס (אבל מי שידפדף אצלי ימצא גם מתכון אריתראי לתבשיל עדשים בעל שם זהה) והוא אחד מהתבשילים שתמצאו בדרך כלל על אינג'רה שתוגש לכם במסעדה אתיופית ליד תבשילי ירקות וקטניות טעימים נוספים. אם אתם צמחונים, טבעונים או פשוט רוצים לתת יותר מקום לקטניות במטבח שלכם, שירו הוא פתרון מעולה כי הוא מנה לעצלנים (בתנאי שהם אוהבים את הטעמים החזקים שמאפיינים את המטבח האתיופי). כל מה שצריך, לפחות על פי הגרסה הפשוטה שלהלן, זה אבקת שירו, בצל, שמן ומים ומשהו כמו 20 דקות הכנה. אין צורך בתבלינים נוספים פרט למלח כי האבקה מתובלת. מי שרוצה יכול להוסיף פלפלים חריפים להגברת האש.

d

השירו חרפרף. זאת לא חריפות שמבעירה את הפה, מדליקה את כל הגוף ומחממת אותו לשעתיים, אלא כזאת שמבקשת להגיש לידה משהו ממתן כמו לחם, סלט רענן, טחינה חמצמצה, ואם יש – אז גם בירת לאגר קלילה מאדיס אבבה. אז קחו את זה כהצעת הגשה.

ל-2 עד 4 מנות צריך
1 בצל לבן, קצוץ
2 כפות שמן (אפשר יותר)
½ כוס אבקת שירו
2 כוסות מים
מלח לפי הטעם

ההכנה
מניחים במחבת בצל קצוץ ושמן ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את אבקת השירו ושתי כוסות מים ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת רותחת.
מוסיפים מלח ומחלישים את האש. מערבבים מדי פעם כדי שהתערובת לא תידבק לדפנות או לתחתית ולא ייווצרו גושים.
מגישים חמים עם משהו לנגב.

a

3 תגובות
  1. דני permalink

    שירו הכי טעים עם אינג'רה כמובן, אבל ממש לא חובה. אני מכין גם עם כמה שיני שום כתושות בפנים. מאד מוסיף לדעתי

Trackbacks & Pingbacks

  1. ממש לא לטקעס: לביבות שירו חריפות | רב פעמית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: