דילוג לתוכן

ממתקי מרציפן טבעוניים

2 בנובמבר 2018

שקדים הם מזון בסיסי אצלנו בבית – טבעיים לנשנוש, חמאת שקדים למריחה, שלמים או פרוסים כתוספת לסלטים ולמג'דרה, מולבנים כחומר גלם לגבינת פתע וכמובן גם במתוקים. הם לא חומר זול, אבל צורכים אותם בכמויות קטנות ונהנים מאגוז טעים ובריא שגדל בארץ והוא חלק מהתזונה המסורתית של אזורנו (אפשר לחפש בחנויות את הזנים הישראליים או את אלה שמגודלים פה). הרבה זמן אני מפנטזת על הכנת מרציפן ולא עשיתי את זה עד כי משום מה חשבתי שזה מסובך. השבוע גיליתי עד כמה הכנת מרציפן פשוטה הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינת ההכנה. 

5

כמה מילים על חומרי הגלם. ברוב המתכונים שתמצאו המרכיב שאחראי על מתיקות המרציפן הוא אבקת סוכר. אם אתם מתכננים להכין מרציפן מאחד המתכונים האלה או להשתמש באבקת סוכר למתכון אחר, עדיף לטחון סוכר בבית במטחנת תבלינים. כך תדעו בדיוק מה יש באבקת הסוכר שלכם (למשל שאין בה עמילן) ותוכלו להכין בדיוק את הכמות הרצויה. המרכיב העיקרי הוא כמובן שקדים. מטעמים של חיסכון בפלסטיק ובכסף אני משתדלת לקנות כל מה שאפשר בתפזורת, כולל שקדים. אם אתם קונים שקדים מולבנים בתפזורת, כדאי לבדוק שלא דבק בהם טעם לוואי מהריחות שמרחפים בחנות כי קונים אותם בדרך כלל בחנויות של תבלינים. את המייפל אפשר להחליף בדבש או בסילאן.

1

כאמור, המתכון שאני מציעה כאן הוא פשוט מאוד ובסיסי. אני מגישה אותו בגרסה הלבנה והמסורתית עם מי פריחת הדרים ובגרסה שוקולדית, ואפשר גם להוסיף ציפוי שוקולד. ניתן לשחק עם הבסיס בלי סוף וליצור ממתקים שמשלבים את שתי העיסות, להוסיף טעמים כמו קינמון, גרידת הדרים, וניל וכדומה ולעצב בכל מיני צורות.

לכ-20 ממתקים צריך
200 גרם שקדים מולבנים
1 כפית מי פריחת הדרים (אם יש לכם תמצית, אז שתי טיפות יספיקו)
2 כפות סירופ מייפל

לכ-20 ממתקים בגרסת השוקולד צריך
200 גרם שקדים מולבנים
2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת
½2 כפות סירופ מייפל

ציפוי שוקולד
6 כפות חלב קוקוס
100 גרם שוקולד מריר, שבור

ההכנה
טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים בנאגלות. צריך להתקבל משהו שנראה כמו חול רטוב.
מעבירים את השקדים לקערה, מוסיפים מייפל ומי פרחים ומערבבים. אם אתם מכינים את גרסת השוקולד, עשו אותו הדבר, אבל במקום מי פרחים הוסיפו את הקקאו ובמקום 2 כפות מייפל השתמשו ב-½2.
לשים מעט את התערובת בידיים ויוצרים כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. מניחים בקופסה עם מכסה ושולחים אותם לנפוש במקרר לשעה או יותר. בינתיים אפשר להכין את ציפוי השוקולד:
מתחילים באמבט מרים: מוזגים מעט מים לסיר קטן ומניחים מעליו קערה. שמים לב שהיא לא נוגעת במים. מרתיחים את המים ובקערה מניחים את חלב הקוקוס ואת השוקולד. מערבבים כל הזמן במרית. השוקולד יימס תוך כמה שניות.
מסירים את הקערה עם השוקולד מהסיר ומתחילים בציפוי לפני שהעיסה מתקשה. את המרציפנים המצופים שולחים לבלות במקרר עוד כמה שעות, את אלה שנשארו ערומים אפשר לאכול כאן ועכשיו.

8

 

 

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: