דילוג לתוכן

קיבלתי את הצינור: קנלוני טבעוני

19 בנובמבר 2018

קנלוני, יחסית לרוב המתכונים שאני מציעה כאן, דורש עבודה. אבל שימו לב שאפשר לפרק את המתכון ולהשתמש במלית וברוטב למנות אחרות. ניתן, בלי שינויים, להכין על בסיסם לזניה, להשתמש במלית לכריך, להוסיף את הרוטב לפסטה ולתבשילי קטניות וירקות וכו'. המתכון מכיל הרבה יותר ירקות ממה שנראה לעין ובגלל זה כדאי להציע אותו לסרבנים.

1

ל-12 יחידות צריך:
למלית
מעט שמן זית לטיגון
1 בצל לבן גדול, קצוץ
4 שיני שום פרוסות (אפשר יותר)
200 גרם טופו, מפורר
250 גרם (חבילה) תרד, שטוף
2 כפות פתיתי שמרי בירה (לא הכרחי)
10 גבעולי כוסברה/פטרוזיליה
2-1 כפיות נענע מיובשת
מלח ופלפל
1 כוס קשיו לא קלוי, מושרה במים לשלוש שעות או יותר ומסונן (הנפח לפני ההשריה)
*
לרוטב
2 עגבניות גדולות, חתוכות גס
1 פלפל אדום קטן, חתוך גס
½ בצל קטן, חתוך גס
½ בטטה קטנה (כ-100 גרם), חתוכה גס
כ-5 גבעולי פטרוזיליה/כוסברה, חתוכים גס
2 כפות שמן זית
1 כף פתיתי שמרי בירה (לא הכרחי)
מלח ופלפל
*
12 צינורות קנלוני
1 כף שקדים/קשיו גרוסים

3

לעבודה
מכינים מלית: שמים בסיר שמן זית ובצל, זורים מלח ומזהיבים. כשהבצל שקוף, מוסיפים את השום ומטגנים ביחד דקה או שתיים. מוסיפים את הטופו והתרד, מטגנים מעט יחד, מוסיפים נענע יבשה ופלפל ומכסים. מכבים את האש לאחר שנפח התרד ירד.
מעבירים את תכולת הסיר, כולל הנוזלים, למכל הבלנדר. מוסיפים את הקשיו והכוסברה וטוחנים. צריכה להתקבל משחה גרגרית. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים רוטב: מניחים את כל מרכיבי הרוטב במכל הבלנדר וטוחנים. מעבירים לסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה עד שמצטמצם לרוטב סמיך.
ממלאים את הקנלוני במלית. מורחים מעט מהרוטב על תבנית. מניחים את הקנלוני המלאים בשכבה אחת ויוצקים רוטב מעל. מפזרים למעלה את השקדים או הקשיו הטחונים.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כחצי שעה עד שהפסטה רכה.

 

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: