דילוג לתוכן

750 גרם תפוחים קפואים וצנצנת גדולה של ריבה סמוקה עם שקדים וקינמון

2 במרץ 2019

4

אני מוכנה לעשות די הרבה דברים לפני שאני זורקת אוכל לקומפוסט. לשמחתי אני לא צריכה להמציא את הגלגל בשביל זה אלא רק לזכור מה עשו דורות לפני: רקחו, ייבשו, כבשו, המליחו, כיסו בשמן. החיים שלי קצת יותר קלים כי יש מקפיא שעומד לרשותי וחתולים שאוכלים לפעמים שאריות. מאז שהבת שלי החלה ללמוד בבית ספר ולצאת מהבית עם קופסת אוכל, אני מנסה למצוא את הכמויות המדויקות ואת המינונים הנכונים של מה שהולך אתה לשם, אבל זה משתנה. תמיד יש עודפים. בשביל זה יש במקפיא שקית שבה נצברים הפרות שלא נאכלו.

השבוע הגעתי ל-750 גרם תפוחים – סיבה מצוינת להכין ריבה. המתכון להלן מתאים לכמות של 1 ק"ג תפוחים. אפשר לכפול או לחלק את הכמויות לפי מה שיש בבית, אבל לא הייתי טורחת להכין את הריבה מפחות מ-500 גרם. אפשר להשלים את את המשקל בעזרת שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ואגסים, אבל לקחת בחשבון תנודות במתיקות. התפוחים שבהם השתמשתי היו תערובת של גרני סמית' ופינק ליידי, שאגב, אני קונה רק אם יש עליהם מדבקה של יצרן ישראלי. בשביל הצבע הוספתי מעט תות שדה. אפשר להחליף אותו בפרי אחר שמשחרר צבע, כמו תותי עץ שחורים, דובדבנים ושזיפים מהסוג שכהה מבפנים. שימו לב שכמויות הסוכר נמוכות יותר מבמתכוני ריבה נפוצים. לכן כדאי לשמור את הריבה בצנצנת או להשתמש בה מיד, למשל למילוי מאפים.

1

2

צריך
1 ק"ג תפוחים חתוכים לקוביות
3 תותי שדה גדולים (כ-100 גרם)
400 גרם סוכר לבן
50 גרם שקדים מולבנים, קצוצים גס
2 כפיות קינמון
גרדת תפוז או גרדת לימון

ההכנה
מעבירים לסיר עם תחתית עבה את הפרות והסוכר ומניחים להם לעמוד שעה-שעתיים, שבמהלכן מיצי הפרי ייספגו בסוכר
קולים את השקדים בעדינות על מחבת יבשה ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את הקינמון וגרדת התפוז או הלימון.
מביאים לרתיחה. אחרי שרותח, מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם.
כדי לבדוק מתי הריבה מוכנה, מכניסים צלחת קטנה למקפיא לחצי שעה או יותר. אחרי שהריבה מסמיכה, מוציאים את הצלחת  הקרה ומטפטפים עליה מהנוזל של הריבה. אם הוא מתייצב, סימן שמוכן. מורידים מהאש ומעבירים מיד לצנצנות מעוקרות. מעקרים את הצנצנות, המכסים והמצקת שבה משתמשים כדי למלא אותם באמצעות "בישול" במים רותחים למשך כמה דקות.

5

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: