לחם צר, בלי לחץ
אני אוהבת לשחק עם בצק, ואחת לתקופה אני מחליפה את סוג "לחם הבית" שלי. עם הלחם הזה, לחם כוסמין פשוט וידידותי לאוכלת ולאופה, אני כבר די הרבה זמן.
לפני הכול קרדיט: המתכון המקורי נלקח מעוגיו.נט, והיא עצמה כתבה שלקחה אותו ממיכל אנסקי. אני הוספתי את האדפטציות הקטנות שלי, ובעיקר את ההמלצה לנסות ולשחק עד שתמצאו את המתכון שהכי זורם לכם. אין כמו לחם ביתי טרי ונקי שאתם יודעים בדיוק מה יש בו ובדיוק מה אין בו. לחם הכוסמין הזה יוצא נקבובי בדיוק במידה שעושה אותו מתאים גם לספיגת רטבים וגם להכנת כריכים. אני פורסת אותו ומקפיאה, ומתחילה כל בוקר עם פרוסה קלויה קלות שנמרחת בחמאת שקדים וריבה ביתית. אבל ברור שהוא מעולה טרי-טרי, לא ישר מהתנור, יהודים, אבל קצת אחרי.
הכמויות הפעם מצוינות בגרמים כי בשונה ממתכונים אחרים, כאן צריך לדייק. אם אין לכם משקל במטבח, אז קנו לעצמכם מתנה לחג. גם הישנים של פעם, אלה עם המחוג, וגם החיקויים שלהם עושים את העבודה, אבל הכי נוח עם משקל אלקטרוני. מילה לגבי הקמח: אני מודה שאני לא אנינת קמחים גדולה. אם זה קמח מלא, אני בסדר אתו. אבל כשאני יכולה לבחור בין קמח בשקית פלסטיק ובין קמח באריזה מנייר, אני אבחר בנייר. כי די כבר עם הפלסטיק הזה. נחנקנו. איו בעיה של טריות – שומרים את הקמח במקרר.
צריך
450 גרם קמח כוסמין מלא
1 כפית סוכר חום
1 כפית מלח גס
1 כף / 10 גרם / 1 שקיק שמרים יבשים
400 גרם מים
כף שמן זית + מעט להברשת התבנית
2-1 כפות זרעי פשתן או קישוט אחר, אם רוצים
ההכנה
בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים מים ושמן ומערבבים עד לאיחוד. מתקבלת עיסה דביקה מאוד, אבל צריך ללוש אותה! אז עושים את זה באמצעות כף עץ או מרית במשך כחמש דקות.
מכסים את הקערה במכסה או במגבת לחה ומשאירים את הבצק להתפחה.
הבצק צריך להכפיל, ממש פי שניים או יותר, את נפחו. משך הזמן תלוי במזג האוויר, אבל סדר הגודל הוא שעתיים.
בעזרת כף "מפוצצים" את הבצק התפוח. מברישים תבנית של עוגה אנגלית בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. אם רוצים מפזרים למעלה זרעי פשתן, פרג, חמנייה וכו'.
מחממים תנור ל-200 מעלות בזמן שהבצק מתרגל לתבנית. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור החם. אחרי כחמש דקות מורידים את החום ל-180 מעלות צ'. אופים כ-45 דקות.
אחרי שהלחם הצטנן מעט, משחררים אותו מהתבנית ומניחים על רשת, רצוי בתוך התנור החמים.
טיפ לתוספת פריכות: אחרי שמשחררים את הלחם מהתבנית, מחזירים הפוך לתנור ואופים עוד כמה דקות כשהתחתית של הכיכר פונה מעלה.