דילוג לתוכן

פודינג אורז טבעוני

3 ביולי 2019

הייתי צריכה לפרסם את הפוסט הזה בשבועות. בזיכרונות הילדות שלי פודינג אורז, רוז בחליב, הוא ממאכלי החג הזה: דגן, חלב ופירות – וסוגרים את הפינה בלי לערב פרות, ובמקרה הזה גם בלי גלוטן. בגרסה הטבעונית השתמשתי בקרם קוקוס. אם אתם אוהבים מלבי, תאהבו כנראה גם את פודינג האורז. העיקרון זהה: הנוזל החלבי מתקרש בעזרתו של עמילן (עמילן תירס במלבי וזה שמשתחרר מהאורז בפודינג האורז). הסוכר ממתיק אותו, מי הפרחים מבשמים אותו, והקישוטים למעלה עושים אותו שמח. ההבדל המשמעותי בין מלבי ובין פודינג אורז הוא המרקם כמובן. האם זה מה שגורם לפודינג האורז להיחשב לחגיגי יותר? אולי. אם לא המרקם, אז העובדה שכדי להכין אותו צריך לעמוד הרבה יותר זמן ליד הכיריים, ובקיץ זה די מאתגר.

2

ל-9-8 מנות בגודל של קינוח כוס צריך
3 כוסות מים
1 כוס אורז עגול
5-4 כפות סוכר, עדיף חום
½ כפית מי פרחים (של הדרים. לא מי ורדים) במקום מי פרחים אפשר להשתמש בכמה טיפות של תמצית פרחים
2 כוסות קרם קוקוס
לקישוט: קינמון/ריבה/שברי אגוזים/פירות קצוצים או כל דבר אחר שטעים ויפה בעיניכם

1

3

ההכנה
בסיר עם תחתית עבה מרתיחים שלוש כוסות מים. כשרותח, מוסיפים את האורז, מרתיחים שוב, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהאורז מתרכך והתערובת הופכת לעיסה. בערך באמצע התהליך מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את קרם הקוקוס וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך בחישה עד שהתערובת הופכת לאחידה.
מעבירים את הדייסה שהתקבלה לכוסות (רב פעמיות ולא מפלסטיק. תהיו טובים לעצמכם) ומצננים. אחרי הצינון מעבירים למקרר.
לפני ההגשה מקשטים. מומלץ לנצל את עונת הדובדבנים – השילוב של קוקוס ומי פרחים עושה להם טוב.
זאת ההזדמנות להמליץ בחום רב עם כוסות נירוסטה קטנות: הן נערמות ותופסות מעט מאוד מקום, הן עמידות, אסתטיות וממש כיף להשתמש בהן לקינוחים, פיצוחים ונשנושים למיניהם וגם לקחת לטיולים.

4

 

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: