דילוג לתוכן

רטטוי? מטבוחה? גבץ'? העיקר שתכינו

27 ביולי 2019

החציל כבר לא סקסי? העגבניות רכות? קניתם יותר מדי פלפלים? מבחינתי הרטטוי, המטבוחה, הגבץ' או איך שלא נקרא לזה הוא-היא-הם הפתרון. הרעיון הוא להכין תבשיל ירקות ארומטי, שבדרך כלל מתחיל בטיגון בצל, ויש בו שום ועגבניות. כל היתר תלוי במה שיש לכם בבית ובטעמים שבא לכם להוסיף. 

3

בתבשיל שלי יש, לפי סדר ההכנסה לסיר: שמן זית, בצל חתוך לחצאי טבעות, מלח, כמון, כורכום, פפריקה חריפה, פלפל לבן, פלפלים צהובים ופלפלי שושקה ירוקים חתוכים לרצועות, שום פרוס דק, גזר (בשביל עוד צבע ומתיקות) חתוך לחצאי טבעות דקים, עגבניות קצוצות דק-דק, חציל חתוך לרצועות ונענע. חתכתי את כל הירקות מראש כדי שיהיה לי נוח יותר ומבולגן פחות. לא השתמשתי ברסק עגבניות כי זה לא משהו שיש לי בבית וגם כי הרעיון היה לעשות "תבשיל יום חמישי", לטובת ניקוי המקרר לקראת הביקור השבועי אצל הירקן, ולא לקנות דברים במיוחד, אם כי אפשר לקנות השלמות. לא הייתי ממליצה לוותר על שום למשל.

אוכלים את זה על פסטה או אורז, בכריך עם טחינה או גבינה, ואפשר גם לטחון בתוספת של עוד עגבניות ולהוסיף לתבשילים שיש בהם קטניות, תפוחי אדמה, טופו וכדומה.

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: