לביבות תירס טבעוניות
הלביבות האלה הן פרי ניסיון נוסף לגרום לסרבנית הבית לאכול חלבון מהצומח ועוד כמה דברים מהצומח בלי שהיא תשים לב. תירס הוא מהירקות הבודדים שהבררנית הקטנה מוכנה לאכול (ושגם אני אוהבת מאוד, אבל מתבאסת נורא מהאילוץ לקנות אותו במגשית קל-קר ופלסטיק נצמד במקום האופציה הטבעית והזולה יותר), אז מינפתי אותו למנה שיש בה גם קצת עדשים, טופו עשבים. קצת, אבל זאת התחלה. לא יודעת של מה. הלביבות מצוינות כשהן חמות ישר מהמחבת, אבל טעימות אולי אפילו עוד יותר כשמחממים אותן בתנור לארוחת ערב.
צריך (ל-8 יחידות)
100 עד 150 גרם טופו, חתוך לקוביות
1 כף שמרי בירה
150 מ"ל חלב צמחי לא ממותק
שתי כפות עשבי תיבול קצוצים (אני הכי אוהבת במתכון הזה פטרוזיליה ושמיר, אבל מה שיש בבית זה טוב)
חצי בצל קטן, קצוץ (אני אוהבת סגול)
קורט מלח
3 כפות קמח עדשים, לא משנה מאיזה סוג (טחנו בעצמכם!)
3 כפות קמח כוסמין מלא
גרגרים מקלח תירס אחד נא
שמן לטיגון
ההכנה
טוחנים בבלנדר טופו, שמרי בירה, חלב צמחי, עשבי תיבול, בצל ומלח עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה. אפשר להכין כמות כפולה ולהשתמש בעודף כרוטב לסלט או לירקות מבושלים :)
מערבבים בקערה קמח עדשים וקמח כוסמין, מוסיפים את התערובת הנוזלית ומערבבים היטב. מוסיפים את גרעיני התירס ומערבבים שוב. טועמים תיבול ומתקנים.
מכסים את הקערה ומעבירים למנוחה במקרר למשך שעה או יותר.
מחממים שמן במחבת. מטגנים לביבות משני הצדדים, עד להשחמה קלה. כמות מומלצת ללביבה: כף גדושה אחת. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
גיוונים:
כאמור, אפשר להשתמש באילו עשבי תיבול שאוהבים וגם להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם, כולל שום, ג'ינג'ר ופלפלון חריף. מי שרוצה עשבים מוחשיים יותר, במקום לטחון אותם, יקצוץ דק ויוסיף לקערה עם החומרים היבשים.
את קמח הכוסמין המלא אפשר להחליף בקמח כוסמין לבן או בקמח חיטה לבן או מלא.