Skip to content

זה לא שחור, זה אסוואד

20 בינואר 2017

אסוואד הוא סלט מבושל מחצילים וחמאת בוטנים שאוכלים בדרפור. למדתי להכין אותו בסדנת בישול של "שיחות מטבח" שהוקדשה למנות טבעוניות. מה יותר כיף מלפגוש אנשים חדשים, לשמוע סיפורים ולאכול ביחד?

1יש לאסוואד חיסרון אחד: הוא לא פוטוגני. אבל אם אתם אוהבים חמאת בוטנים וחצילים, יש סיכוי טוב שתתאהבו בו

מֶרֶה, מבקש מקלט מדרפור שהעביר את הסדנה, לא יכל לספק הסבר מדויק למה קוראים לאסוואד אסוואד. אפשר לראות בתמונות שהתבשיל אינו שחור. הניחוש שלי הוא שאסוואד קיבל את שמו בגלל צבעם הכהה של החצילים, המרכיב העיקרי במתכון, אם כי להכנתו מקלפים אותם. לא קיבלתי מתכון מסודר, אז שחזרתי את התהליך בבית עם כמה שינויים קלים שציינתי לטובת מי שרוצה להתקרב למקור. כך או כך התוצאה טעימה, משביעה מאוד ומנחמת. אסוואד מתאים למילוי כריך או להגשה על השולחן כשהוא חמים, בעיקר אם מתלווה אליו לחם טוב. ציינתי במתכון כמויות מדויקות רק כדי לתת מושג. אין צורך לשקול את החציל והבצל ואפשר לשנות את היחסים לפי הטעם האישי.

צריך
1 בצל קטן (50 גרם לפני קילוף), קצוץ דק
1 חציל בינוני (350 גרם לפני קילוף), מקולף וחתוך לקוביות
מעט שמן (מרה השתמש בשמן צמחי ניטרלי, אני השתמשתי בשמן זית)
מלח גס (מרה השתמש ברגיל)
2-1 שיני שום, קצוצות דק
טבעות של פלפל שאטה ירוק, לפי הטעם
חצי לימון קטן
שתי כפות גדושות רכז עגבניות (מרה השתמש במוכן, אני הכנתי רכז מעגבניות מרוסקות בבלנדר שבושלו על אש קטנה עד צמצום)
שתי כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה (אני ממליצה על המותג B&D שאין בו תוספת של סוכר, מלח ושמן)
סוכר (אני ויתרתי, כי המתיקת של הוטנים מספיקה לטעמי)

ההכנה
מניחים בסיר שמן, בצל וחציל. הקפידו לחתוך ולקלף את החציל ברגע האחרון כדי שלא ישחיר. זורים מלח על הירקות ומאדים כשתי דקות בסיר מכוסה. מערבבים מדי פעם ושומרים שהמרכיבים לא ישחימו ולא יידבקו לתחתית הסיר.
מוסיפים את השום והפלפל וממשיכים לאדות ולערבב מדי פעם.
חותכים את חצי הלימון לפלחים עם הקליפה. סוחטים את המיץ אל תוך הסיר וגם את הקליפה מכניסים לסיר. שוב מאדים עוד מעט ומערבבים מדי פעם.
כשהחצילים מתחילים להתרכך, מוסיפים את רכז העגבניות וחמאת הבוטנים, מערבבים, ותוך כדי בישול מועכים את קוביות החציל. המטרה להגיע למרקם משחתי או משחתי-צ'אנקי. מרה אמר בסדנה שלא אמורים להרגיש בשיניים את הפריכות של הבצל.
כשהאסוואד רך וממרחי, טועמים ומוסיפים סוכר ומלח לפי הצורך והטעם. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.

4

יהיה נחמד אם האסוואד יהפוך למאכל מוכר בכל בית ישראלי, הרי אנחנו אומה חובבת חצילים. יהיה עוד יותר נחמד אם לכל אדם יהיה בית, ללא איום של החרבה, גירוש, נישול, עיקול או סילוק.

Advertisements
2 תגובות
  1. יהיה נחמד אם אפשר יהיה לקנות בית בישראל, ולא במרחק 200 ק"מ ממקום העבודה.
    ולענייננו, נשמע מעניין אם כי עירוב הטעמים קצת מפחיד אותי… מעבירה לחברות להתייעצות ;)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: