דילוג לתוכן

לחם בירה (גם) לט"ו בשבט

2 בפברואר 2018

הכול עניין של תזמון: הכנסתי בוטנים לקלייה בתנור. כמה דקות לפני שהגיעו לדרגת השחמחמות הרצויה, התחלתי להכין את הבצק ללחם הבירה. עודפי הבירה נמזגו לכוס, הבוטנים החמים נשלפו מהתנור כי אין אין משהו יותר טוב משישי בצהריים + בירה קרה + בוטנים חמימים, והלחם נכנס לתנור שכבר היה חם. בערב הוא יוגש לשולחן ככיכר ט"ו בשבט במקום חלה של שבת.

2

לפני שהכנתי את הלחם בפעם הראשונה, קראתי לא מעט מתכונים של לחם בירה. ההבדל העיקרי בין הגרסה הזאת לרוב האחרות היא שכאן יוצרים בצק ולא בלילה, מה שמשפיע כמובן על צורתו של הלחם וגם על המרקם, שכולל קרום פריך. כמו שאני אוהבת, יש כאן מקום לאלתורים ויצירתיות. שימו לב: כוס = כוס בנפח של 200 מ"ל, מלאה עד השפה

צריך
1 כוס קמח לבן
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כף אבקת אפייה
½ כפית מלח
2 כפות זרעי צ'יה (לא הכרחי)
3-2 כפות סילאן טהור או דבש
3 כפות שמן זית
⅓-½ כוס עם תוספות קצוצות (אגוזים, פירות יבשים, עגבניות מיובשות, זיתים, זרעים למיניהם…)
330 מ"ל בירה

1

ההכנה
מערבבים בקערה קמחים, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים צ'יה ותוספות ומערבבים.
מוסיפים שמן, דבש או סילאן ובירה ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים ולא יותר. צריך להתקבל בצק דביק.
מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. אפשר לעצב מעט את הכיכר ולהחליק אותה בעזרת מרית.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות.

3

להגיב

כתיבת תגובה