דילוג לתוכן

בישול טיוב

19 באפריל 2016

סרטוני בישול ברשתות החברתיות הפכו למשהו שאי אפשר להתחמק ממנו. רוב הסרטונים אינם טבעונים או קלים לטִבעון, אבל יש הרבה שכן. הנה כמה המלצות ואי-המלצות שליקטתי בלי להתחייב לכסות אפילו מדגמון מהמבחר.

laurynלורן מ-Hot For Food והפלסטיקים הטבעוניים שלה

Hot For Food
לורן וג'ון הם בני זוג קנדים חביבים. הוא מופנם, היא פטפטנית מתישה. חלק גדול מהמתכונים שהם מגישים מציעים גרסאות טבעוניות של מנות פופולאריות כמו mac and cheese, נקניקיה בלחמניה, נגיסי עוף, פיצה והמבורגר. חלק אחר הוא מעין שיעור באלתור – מבשלים ממה שיש במקרר ובמזווה.
למה לצפות ב-Hot For Food? כי ג'ון ולורן לא פלצנים. אני גם מאוד מזדהה עם הגישה שלהם של "אם תבשלו תדעו". הם מעודדים את הצופים לא לפחד מניסוי וטעייה במטבח. אל דאגה, כמעט תמיד גם אם המנה לא יוצאת מושלמת, עדיין אפשר לאכול אותה וליהנות.
מה מבאס ב-Hot For Food? כי השניים האלה מתעלמים לחלוטין מההשלכות הסביבתיות של הבחירות הקולינריות שלהם. כמות הפלסטיק והאריזות שנשארת אצלם בפח אחרי הכנת מנה אחת היא שערורייתית. חיסרון נוסף הוא שהם לא ממש מאתגרים את המטבח הטבעוני. הם פשוט משתמשים בגרסאות מתועשות של מוצרים סטנדרטיים מהחי – החל מנקניק דרך מיונז (הם מתים על מיונז) וכלה בגבינה. אני לא צריכה ערוץ יוטיוב שיראה לי שעושים טוסט טבעוני כמו טוסו רגיל, פשוט עם גבינת סויה יקרה, מתועשת, מזהמת ולא ממש בריאה. פה ושם השלמות עם התחליפים זה בסדר, בעיקר בתחילת הדרך בבישול הטבעוני, אבל אצל ג'ון ולורן יש להם מקום עצום במטבח. אגב, חלק ניכר מהמוצרים שהם אוהבים יהיה קשה להשיג בארץ.
מתכון מומלץ: עוגות ביס גבינה-תות (מתכון נטו, בלי דיבורים).

 

timטים שיף וידידה

טים שיף מה-Food Tube של ג'יימי אוליבר
לג'יימי אוליבר יש ערוץ יוטיוב מפותח ומושקע מאוד שנקרא Food Tube. לא רק ג'יימי אוליבר מבשל שם אלא מקבץ גדול ומגוון של בשלנים ושפים בסגנונות שונים ממקומות שונים בעולם. אוליבר עדיין רחוק מאוד מטבעונות, אבל יש אצלו סימנים של פתיחות והבנה לתחום ואפשר למצוא בערוץ יותר ויותר מנות טבעוניות או מבוססות צמחים. טים שיף הוא פרקוריסט בריטי וטבעוני נלהב שאוכל המון בטטות. הוא קצת מנסה לתת בראש, אבל אפשר לסלוח לו, בעיקר כשהוא מפצה על זה בקטעי הפרקור הנהדרים שלו.
למה לצפות בטים שיף? כי המנות שלו יצירתיות, בריאות וידידותיות גם לנמנעים מגלוטן.
למה לא לצפות בטים שיף? כי במקרים רבים ההכנה מורכבת מאוד וכי בקטעים שהוא אוכל מול המצלמה ייתכן שתרצו לעצום עיניים.
מתכון מומלץ: קארי ירקות קל להכנה.

pearהתאומים המאושרים סטיבן ודייוויס מבשלים אוכל אירי צמחוני בטבע

את מי עוד שווה להכיר ב-Food Tube? סטיבן ודיוויס, The Happy Pear, הם צמד תאומים זהים אירים חמודים וטעונים בווייב סטלני במקצת. הם מכינים מנות צמחוניות, טבעוניות או כמעט-טבעוניות בריאות, צבעוניות ופשוטות בדרך-כלל, לרוב עם מצרכים שאפשר להשיג בישראל וגם אם לא, אפשר לאלתר בקלות. יש להם גם ערוץ משלהם תחת אותו שם. מתכון מומלץ: לביבות תפוחי אדמה בצבעי דגל אירלנד. כדאי גם לחפש את אנה ג'ונס (Anna Jones). חלק מהמנות שהיא מציעה טבעוניות וחלקן לא, אבל היא ידידותית לטבעונים ומצליחה להוציא תחת ידיה מנות בריאות במיוחד שאצל כל אחד אחר לא היו מעוררות תאבון, אבל אצלה הן כן. מתכון מומלץ: מוזלי בריא לארוחת בוקר.

millerלורה מילר. הלו, באנו בשביל האוכל!

Raw. Vegan. Not gross (נא. טבעוני. לא מגעיל)
הסרטונים של Raw. Vegan. Not gross מוגשים על-ידי לורה מילר, שעשויה לגרום לכם לחשוב שהיא נטורופתית או תזונאית, אבל אף אחד מהמקצועות האלה לא מצוין במה שהיא כותבת על עצמה. לא נורא. בתחילת הדרך, כמשתמע מהשם, מילר הכינה אוכל טבעונאי בלבד, אבל לא למחמירים כי היא הרבתה להשתמש בסירופ מייפל (שעובר חימום), במלח ובתנור ייבוש. בהמשך מילר עברה לבישול טבעוני "רגיל" אבל עם דגש על בריאות.
למה לצפות ב-Raw. Vegan. Not gross? כי האוכל בריא מאוד, נטול גלוטן, בדרך-כלל יפה לעין וגם נראה טעים. מילר גם מתלבשת נפלא ואופנה טבעונית ראויה לתשומת לב בזכות עצמה. בכלל, אני אוהבת את הסטיילינג בסרטונים שלה.
למה קצת מעיק לצפות ב-Raw. Vegan. Not gross? כי מילר כל-כך עסוקה בפלרטוט עם המצלמה, שקל לשכוח למה היא נמצאת שם בכלל. יש כמה מוצרים שחוזרים פעם אחר פעם אחר פעם במתכונים עד שזה משעמם: אגוזים מושרים, סירופ מייפל, שמרים תזונתיים ועוד כמה כאלה. המצרכים הרבה פעמים יקרים ושיטות ההכנה לעתים קרובות בזבזניות.
מתכון מומלץ: פד תאי טבעונאי.

jemmaעוגה בצורת המבורגר מבית היוצר של קאפקייק ג'מה

Cupcake Jemma
קאפקייק ג'מה רחוקה מטבעונות וממזון בריאות אלפי שנות אור, ראו הוזהרתם. היא בעלת בית קפה וקונדיטוריה בלונדון ומתמחה במתוקים שנראים כמו יצירות אמנות מתוקות תרתי משמע, אבל בלי קיטשיות יתר ועם יותר משמץ של הומור. אני חושבת שטבעונים שרוצים להרחיב את הרפרטואר הקולינרי שלהם יכולים ללמוד גם מבשלנים שמשתמשים במוצרים מהחי. תמיד יש איזה רעיון שאפשר לאמץ.
למה לצפות בקאפקייק ג'מה? כי היא יצירתית, דייקנית ומוכשרת במידה מעוררת הערצה. אם אתם בעניין של קינוחים וקישוטים כדאי לכם לצפות בה ולקבל השראה, וכי לטבען אותה זה אתגר לאמיצים.
למה קשה לצפות בקאפקייק ג'מה? כי עם כל הכבוד לזה שאפשר לפעמים לשחרר ולאכול משהו מתוק ומושחת, ג'מה נסחפה לגמרי. הכמויות של החמאה, ביצים, שמנת, קמח לבן וסוכר לבן במנות שלה מעוררת אי נוחות. היא מרבה להשתמש בצבעי מאכל, בסוכריות צבעוניות, בסירופ תירס, בבצק סוכר ובמרכיבים נוספים שעדיף להתרחק מהם או למצוא להם תחליף מתון יותר. אפילו שהיא מומחית לקינוחים, יש במתכונים שלה מעט מאוד פירות (אין בכלל פירות טריים), פירות יבשים ואגוזים.
מתכון לדוגמה: קאפקייקס בהשראת ביג ליבובסקי.

 

4 תגובות
  1. קרן permalink

    תודה לך על תיאור מדויק. ואכן הפסקתי לעקוב אחרי לורה מילר בשל פלירטוט מוגזם עם המצלמה, מאלצת אותנו להריץ קדימה…

  2. משמח לגלות שלאוליבר יש ערות יוטיוב. אבל מאחר שתמונות מדברות, ברור שגברת קונדיטוריה היא הראשונה שבדקתי (העוגיות שנראות כמו פה עם שיניים…)

    • אני מופתעת שלא הכרת את הערוץ של אוליבר. הוא מכרה בלתי נדלה של רעיונות למתכונים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: